Számítógépes autódiagnosztika és helyszíni autó állapotfelmérés Aquincum

Megosztás

Számítógépes autódiagnosztika és helyszíni autó állapotfelmérés Aquincum

Számítógépes autódiagnosztika Aquincum területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és használt autó állapotfelmérés Aquincum

Javítóbázisunk speciálisan a kódolvasásra és törlésre és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó berendezéssel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Hibakód kiolvasás Aquincum

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– időszakos indíthatóság hiba
– üzemanyag-nyomás hiba
– vezérlőegység hiba
– ECU hiba
– lambda szonda hiba
– gyújtásvezérlő elektronika hiba
– biztosítéktábla hiba
– turbó hiba
– légtömegmérő hiba

A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– valós km érték kiolvasása
– olajcsere ellenőrzése, nullázása
– porlasztó programozás, illesztés

Műszerparkunk
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül begyűjtjük a szükséges információkat. A kapott adatok elemzését computer segítségével végezzük.

Autódiagnosztika Aquincum
Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A házhoz történő kiszállás általában nem ingyenes az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás házilag is megoldható, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell jegyeznünk 2 fontos dolgot:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) műszerek ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a hiba tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre több funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti berendezések. Ezek memóriába gyűjtik a naplózott adatokat, tényleges és korábban regisztrált történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának időről időre történő ellenőrzése. Amennyiben nem tolerálható eltérést észlel a rendszer, hibaüzenet érkezik, amit egy memória regisztrál, később is feldolgozható hibakódok alakjában.

A határértékeken kívüli mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára világító lámpák formájában is jeleznek, nagyobb részük azonban csak autódiagnosztikai készülék soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg. Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot szolgáltat a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet viszont azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtővíz szenzora által jelzett adatok félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Nem is beszéltünk még arról, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Járműdiagnosztika Aquincum

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba bonyolultságától függően.

Mit javasolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megeshet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Egyáltalán nem biztos. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Aquincum

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megtakaríthat a használt autó állapotfelmérésével Aquincum környékén. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megérintve rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használt kocsi átnézése Aquincum

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Aquincum övezetében?

A gépjármű átfogó állapotának felmérése Aquincum környékén

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű megtekintésével megtalálhatók többek között a karosszéria horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, a gumik állapota.

A gépkocsi szemrevételezése belülről: például ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, a vezérműlánc állapotának felmérése.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének kimutatása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, ütközési adatok kiolvasása, fényjelző berendezések és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

műszeres fékhatás mérés Aquincum

A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva rengeteg más műszaki mutató is detektálható, pl. főtengely jeladó, turbó hiba.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → A fenti szempontok több év távlatában határozzák meg az autó működtetésének ráfordítását, de egyértelműen hasznos információk az autóvétel tekintetében.

A gépkocsi műszaki állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Autó állapotfelmérés díja Aquincum

Az autó ellenőrzésének összege attól függően változik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt kocsiról. Az ellenőrzés díját bővebb információk ismeretében tudjuk megmondani.

használt autó átnézés Aquincum

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A felmérés iőigénye legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire alapos elemzést kell adnunk a jelölt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, jól felszerelt műhelyben végrehajtott átnézés akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az újdonsült vásárlónak, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő járműtől!

Valamennyi hiba megállapítható a vásárlás helyén?

Sajnos ez nem igaz. Bizonyos ellenőrzések kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben hajthatók végre. Ezek közé tartozik pl. a futómű nem kielégítő állapotának világos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem vehető észre?

Sajnos igen. Figyelembe véve, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk keletkeztek a kocsi használata során.

üzemanyagadagoló diagnosztika Aquincum

Milyen műszereket vetünk be az autó átnézéséhez?

A legdrágább elemzőeszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai műszer, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Sokszor esik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Mivel a motor a gépkocsi legféltettebb komponense, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul javasolt megcsinálni!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának egyes elemei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), így az átnézett autó esetleges más sérüléseire is lehet gyanakodni.

Próbamenet

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A próbakör olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak ajánlunk.

Próbamenettel diagnosztizálható, esetleges problémák a járművön:

  • Kopogás a kocsi különféle részeiből
  • Az autó menetzaja
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor hangja
  • A váltó kopása
  • A kuplung kopása
autó felkészítése hosszú útra Aquincum

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni a szóban forgó jármű tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű átnézésével Aquincum övezetében +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Aquincum területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére