Számítógépes autódiagnosztika és helyszíni autó állapotfelmérés Gubacsidűlő

Megosztás

Számítógépes autódiagnosztika és helyszíni autó állapotfelmérés Gubacsidűlő

Számítógépes autódiagnosztika Gubacsidűlő területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és gépjármű állapotfelmérés Gubacsidűlő

Javítóbázisunk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre valamint autódiagnosztikára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó berendezéssel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Mobil hibakód kiolvasás Gubacsidűlő

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– időszakos indíthatóság hiba
– üzemanyag-nyomás hiba
– vezérlőegység hiba
– ECU hiba
– lambda szonda hiba
– fojtószelep kapcsoló hiba
– biztosítéktábla hiba
– üzemanyag-szivattyú hiba
– légtömegmérő hiba

A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– valós km érték kiolvasása
– üzemanyag-nyomás mérése
– légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Berendezéseink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül begyűjtjük a szükséges információkat. Az eredmények analízisét egy céleszközzel végezzük.

EOBD hibakód lista Gubacsidűlő
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A házhoz történő kiszállás legtöbbször nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás házilag is megoldható, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 fontos tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem hozza magával azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a hiba azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű járművek egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti berendezések. Ezek hibatárolóba tárolják a naplózott adatokat, aktuális és historikus történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A járműdiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a jármű állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Amennyiben tűréshatáron kívüli különbséget detektál az eszköz, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, utólag is lekérhető hibakódok formájában.

A határértékeken kívüli mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára világító lámpák formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk azonban csak autódiagnosztikai berendezés soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül kérhetők le. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot szolgáltat a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat viszont azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőközeg érzékelője révén jelzett adatok félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Ráadásul gyakran előfordul, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Hibakód kiolvasás és törlés

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba komplexitásának függvényében.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, előfordulhat, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét?

Nem feltétlenül. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Gubacsidűlő

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó állapotfelmérésével Gubacsidűlő régiójában. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A ránézésre megkímélt állapot nem garantálja, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megérintve mindjárt hívhat minket okostelefonról:

használt kocsi átnézése Gubacsidűlő

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Gubacsidűlő környékén?

A gépjármű általános állapotának megállapítása Gubacsidűlő területén

A kocsi szemrevételezése kívülről: a jármű megvizsgálásával megtalálhatók többek között a karosszéria repedései, korrózió vizsgálata, a hézagok, festékréteg mérése, szélvédő átnézése.

A jármű szemrevételezése belülről: jellemző vizsgálati területek ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának észrevétele, a vezérműszíj állapotának vizsgálata.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, ütközési adatok műszeres bemérése, hangjelző eszközök és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

használt autó állapotfelmérése Gubacsidűlő

A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva rengeteg más műszaki viszonyszám is kiolvasható, pl. ECU, turbó hiba.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Az említett faktorok több év távlatában szabják meg a gépjármű fenntartásának költségeit, de okvetlenül figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása szempontjából.

A gépkocsi műszaki állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Autó állapotfelmérés ára Gubacsidűlő

A gépkocsi ellenőrzésének összege nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt kocsiról. Az audit árát szóbeli konzultációt követően tudjuk véglegesíteni.

használt autó átnézés Gubacsidűlő

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A vizsgálat időtartama legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen alapos elemzést kell adnunk a kinézett gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott átnézés akár jelentős tízezreket is megspórolhat az új autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált autótól!

Mindegyik hiba megállapítható a vásárlás helyén?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Bizonyos ellenőrzések csak szervizműhelyben bonyolíthatók le. Ezek közé tartozik pl. a fékek műszaki problémáinak pontos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem vehető észre?

Szomorú, de így van. Figyelembe véve, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások keletkeztek a kocsi használata során.

üzemanyagadagoló diagnosztika Gubacsidűlő

Milyen berendezéseket alkalmazunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legtöbbet tudó elemzőeszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és kiolvasni a korábbi státuszjelzéseket. Nem ritkán történik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor az autó legdrágább alkotórésze, ezt az ellenőrzést mindenképpen javasolt elvégezni!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának komponensei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ehhez kapcsolódóan a vizsgált gépkocsi esetleges eltérő károsodásaira is lehet következtetni.

Próbamenet

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

A próbakör olyan alkalom, amit minden használtautó vevőnek javasolunk.

Tesztkörrel észlelhető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Kopogás a kocsi különféle részeiből
  • Az autó menetzaja
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor hangja
  • A váltó megfelelő működése
  • A kuplung státusza
autó felkészítése hosszú útra Gubacsidűlő

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni a gépkocsi tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű átvizsgálásával Gubacsidűlő övezetében +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Gubacsidűlő területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére