Számítógépes autódiagnosztika és helyszíni autó állapotfelmérés Mátyáshegy

Megosztás

Számítógépes autódiagnosztika és helyszíni autó állapotfelmérés Mátyáshegy

Számítógépes autódiagnosztika Mátyáshegy területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó állapotfelmérés külföldi út előtt és gépjármű állapotfelmérés Mátyáshegy

Vállalkozásunk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre valamint járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó készülékkel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.

Autódiagnosztika hibakód törlés Mátyáshegy
ric iveco daily kit

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– időszakos indíthatóság hiba
– üzemanyag-nyomás hiba
– főtengely jeladó hiba
– ECU hiba
– lambda szonda hiba
– fojtószelep kapcsoló hiba
– biztosítéktábla hiba
– turbó hiba
– légtömegmérő hiba

A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– valós km érték kiolvasása
– üzemanyag-nyomás mérése
– légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Berendezéseink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül megszerezzük a szükséges információkat. Az eredmények analízisét computer segítségével végezzük.

EOBD hibakód lista Mátyáshegy
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A mobil vizsgálat legtöbbször külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is lehetséges, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell említenünk 2 lényeges dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a hiba azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A mai járművek egyre több feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti berendezések. Ezek memóriába raktározzák a naplózott paramétereket, aktuális és korábban regisztrált események kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a jármű állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata. Ha a megengedettnél nagyobb mértékű különbséget detektál az eszköz, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, később is előhívható hibakódok formájában.

A határértékeken kívüli értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk azonban csak autódiagnosztikai berendezés soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg. Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt szolgáltat a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtővíz szondája által jelzett diagnosztikai értékek félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Nem is beszéltünk még arról, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Hibakód kiolvasás és törlés

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba összetettségéből adódóan.

Mit tanácsolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időszakos hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Egyáltalán nem biztos. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Gépjármű állapotfelmérés Mátyáshegy

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Mátyáshegy környékén. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy a rokon képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megnyomva rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Mátyáshegy

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Mátyáshegy területén?

A gépjármű általános állapotának megállapítása Mátyáshegy övezetében

A kocsi külső átnézése: a jármű szemrevételezésével felfedhetők többek között az alváz repedései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, szélvédő átnézése.

A jármű szemrevételezése belülről: többek között az utastér, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, a vezérműlánc állapotának felmérése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének kimutatása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó programozás, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Mátyáshegy

A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva rengeteg más műszaki érték is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, turbó hiba.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → A fenti szempontok hosszabb távon határozzák meg az autó fenntartásának költségeit, viszont nyilvánvalóan érdemes számolni velük a gépjármű megvásárlása szempontjából.

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Gépjármű átnézés ára Mátyáshegy

Az autó állapotfelmérésének ára nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. Az audit összegét szóbeli konzultációt követően tudjuk véglegesíteni.

használt autó átnézés Mátyáshegy

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A vizsgálat időtartama legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire részletezett elemzést kell adnunk a jelölt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, szakszervizben végzett átnézés akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az új autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott járműtől!

Mindegyik hiba felmérhető a vásárlás helyén?

Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csak szakműhelyben végezhetők el. Ilyenek többek között pl. a fékek műszaki problémáinak pontos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem detektálható?

Szomorú, de így van. Mivel nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk keletkeztek a jármű élettartama során.

fékhatás vizsgálat Mátyáshegy

Milyen műszereket alkalmazunk az állapotfelméréshez?

A legkomolyabb berendezés, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és archiválni a korábbi státuszjelzéseket. Sokszor esik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a gépkocsi legköltségesebb eleme, ezt az ellenőrzést minden kétséget kizáróan okos dolog megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így pofonegyszerű meghatározni, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának részei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ehhez kapcsolódóan a vizsgált gépkocsi esetleges egyéb sérüléseire is lehet gyanakodni.

Tesztkör

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A próbamenet olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Tesztúttal feltárható, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Kopogás a jármű különböző elemeiből
  • A jármű úttartása
  • A futómű állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor hangja
  • A váltó hibái
  • A kuplung státusza
autó felkészítése műszaki vizsgára Mátyáshegy

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű átnézésével Mátyáshegy területén +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Mátyáshegy területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére