Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Kiszugló

Megosztás

Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Kiszugló

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Kiszugló területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó átvizsgálás nyaralás előtt és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Kiszugló

Vállalkozásunk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó készülékkel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Mobil hibakód kiolvasás Kiszugló

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
injektoros autó nem indul
– üzemanyag nyomásszabályzó szelep cseréje Kiszugló
– vezérműtengely jeladó hiba suzuki
– Suzuki Swift ECU hiba
– katalizátor hatásfoka küszöbérték alatt Kiszugló
– Suzuki Swift injektor hiba
– autó testkábel hiba Kiszugló
– turbo szabályzó szelep hiba
– bmw e39 légtömegmérő hiba
– nehezen lehet sebességet váltani
– hidegindítási problémák
– gyakori ABS hibák
– Ford Focus kipörgésgátló kikapcsolása
– lemerült akkumulátor újraélesztése Kiszugló
– nincs szikra az autóngyújtáskimaradás jelei
– fényszóró kontakt hiba
– fojtószelep tisztítás után magas alapjárat Kiszugló
– hidegben bekapcsol a hűtőventillátor
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– kilóméteróra manipulálás
– szelepfedél tömítés olajfolyás
– légzsák vezérlő reset

Műszerparkunk
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül kiolvassuk a szükséges adatokat. A kapott adatok elemzését számítógéppel végezzük.

EOBD hibakód lista Kiszugló
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A házhoz történő kiszállás az esetek többségében nem ingyenes az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás házilag is lehetséges, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell jegyeznünk 2 lényeges dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a probléma azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A mai járművek egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti berendezések. Ezek memóriába gyűjtik a naplózott adatokat, aktuális és korábban regisztrált események kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A járműdiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata. Amennyiben a megengedettnél nagyobb mértékű eltérést regisztrál a rendszer, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, utólag is lekérhető hibakódok alakjában.

A nem tolerálható paraméterek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük azonban csak autódiagnosztikai műszer soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen át olvashatók ki. Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot ad a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet viszont azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtővíz szenzora által jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Nem is beszéltünk még arról, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

OBD hibakód lista magyarul Kiszugló

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba bonyolultságától függően.

Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időszakos hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Sajnos nem. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Kiszugló

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megtakaríthat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Kiszugló vonzáskörzetében. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A vezetett szervizkönyv nem garantálja, hogy főnyeremény a kinézett autó, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megérintve mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használt kocsi átnézése Kiszugló

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Kiszugló területén?

A gépjármű általános állapotának szemrevételezése Kiszugló környékén

A jármű külső átnézése: a jármű szemrevételezésével feltérképezhetők többek között az alváz sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, szélvédő állapota.

Autó belső átnézése: jellemző vizsgálati területek ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának beazonosítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának felmérése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és lengéscsillapító vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

műszeres fékhatás mérés Kiszugló

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva rengeteg más műszaki viszonyszám is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, vezérlőegység.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Ezek a tényezők hosszabb távon befolyásolják a kocsi üzemeltetésének ráfordítását, de feltétlenül érdemes számolni velük a kocsivásárlás szempontjából.

Az adott gépjármű műszaki állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Gépjármű állapotfelmérés ára Kiszugló

A gépkocsi állapotfelmérésének ára attól függően változik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. A vizsgálat árát szóbeli konzultációt követően tudjuk megállapítani.

autó adás-vétel előtti átvizsgálás Kiszugló

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A vizsgálat időtartama legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen részletes szakvéleményt kell mondani a kinézett autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, felszerszámozott szerelőműhelyben végzett vizsgálat akár jelentős tízezreket is megspórolhat az újdonsült autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Valamennyi hiba felmérhető a helyszínen?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. A speciálisabb tesztek kizárólag szakműhelyben végezhetők el. Ilyenek többek között pl. a futómű műszaki problémáinak világos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem vehető észre?

Szomorú, de így van. Figyelembe véve, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások keletkeztek az autó üzemeltetés során.

autó gyújtásdiagnosztika Kiszugló

Milyen eszközöket vetünk be a kocsi átvizsgálásához?

A legtöbbet tudó eszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Rendszeresen fordul elő, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Mivel a motor a gépkocsi legféltettebb komponense, ezt az ellenőrzést mindenképpen javasolt megcsinálni!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy a diagnosztizált használtautó burkolatának részei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ehhez kapcsolódóan a vizsgált gépkocsi esetleges különféle károsodásaira is lehet gyanakodni.

Tesztkör

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A tesztkör olyan lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek ajánlunk.

Próbakörrel diagnosztizálható, esetleges problémák a járművön:

  • Kopogás a jármű különféle komponensei felől
  • A jármű menetzaja
  • A futómű állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor hangja
  • A váltó hibái
  • A tengelykapcsoló elhasználtsága
autó ellenőrzése nyaralás előtt Kiszugló

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi átvizsgálásával Kiszugló területén +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Kiszugló területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére