Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Laposdűlő

Megosztás

Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Laposdűlő

Számítógépes autódiagnosztika Laposdűlő területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó állapotfelmérés külföldi út előtt és használt autó állapotfelmérés Laposdűlő

Szakműhelyünk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre valamint járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó műszerrel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.

Autódiagnosztika hibakód törlés Laposdűlő
ric iveco daily kit

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– időszakos indíthatóság hiba
– üzemanyag-nyomás hiba
– főtengely jeladó hiba
– gázpedál helyzetérzékelő hiba
– lambda szonda hiba
– fojtószelep kapcsoló hiba
– biztosítéktábla hiba
– turbó hiba
– légtömegmérő hiba

A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– valós km érték kiolvasása
– olajcsere ellenőrzése, nullázása
– légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Műszerparkunk
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén elérjük a szükséges információkat. A kapott adatok elemzését egy céleszközzel végezzük.

Autódiagnosztika Laposdűlő
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A mobil vizsgálat legtöbbször külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás otthon is kivitelezhető, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell jegyeznünk 2 lényeges tényt:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre több funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti berendezések. Ezek hibatárolóba gyűjtik a naplózott információkat, tényleges és korábban regisztrált történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A járműdiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata. Amennyiben tűréshatáron kívüli eltérést detektál az eszköz, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, később is feldolgozható hibakódok formájában.

A tűrésmezőből kieső mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük viszont csak autódiagnosztikai készülék soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen át olvashatók ki. Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot ad a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőfolyadék szondája által jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Nem is beszéltünk még arról, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Hibakód kiolvasás és törlés

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

Mit tanácsolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időszakos hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Nem feltétlenül. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Használtautó átvizsgálás helyszínen Laposdűlő

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megtakaríthat a használt autó átvizsgáltatásával Laposdűlő körzetében. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A vezetett szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és nem biztos, hogy az ismerős ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

A lenti képet megérintve azonnal hívhat minket okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Laposdűlő

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Laposdűlő környékén?

A kocsi általános állapotának megállapítása Laposdűlő régiójában

A kocsi ellenőrzése kívül: a jármű szemrevételezésével felfedhetők többek között a karosszéria sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, szélvédő állapota.

A gépkocsi belső átnézése: jellemző vizsgálati területek a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának megállapítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának megtekintése.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének kimutatása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó beállítása, légzsákadatok műszeres bemérése, világítóberendezések és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Laposdűlő

A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva rengeteg más technikai érték is detektálható, pl. főtengely jeladó, fojtószelep.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok több év távlatában befolyásolják a gépjármű üzemeltetésének ráfordítását, de egyértelműen hasznos információk a kocsivásárlás szempontjából.

A gépkocsi technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Autó állapotfelmérés költsége Laposdűlő

A jármű ellenőrzésének költsége attól függ, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt autóról. Az átnézés összegét telefonos megbeszélés után tudjuk megadni.

autó adás-vétel előtti átvizsgálás Laposdűlő

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy mennyire alapos szakvéleményt kell adnunk a kinézett járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végzett felmérés akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az új autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott járműtől!

Minden gond detektálható a helyszínen?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csak szakműhelyben kivitelezhetők. Ezek közé tartozik pl. a futómű hibáinak egyértelmű megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem fedhető fel?

Sajnos igen. Figyelembe véve, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet megmondani, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások keletkeztek a kocsi használata során.

autó gyújtásdiagnosztika Laposdűlő

Milyen eszközöket használunk az állapotfelméréshez?

A legtöbbet tudó eszköz, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai műszer, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és archiválni az előző hibaüzeneteket. Sokszor fordul elő, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor az autó legféltettebb alkotórésze, ezt a vizsgálatot feltétlenül javasolt végrehajtani!

A festékvastagságmérés sem okoz gondot, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának komponensei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ezt alapul véve a vizsgált gépkocsi esetleges különféle károsodásaira is lehet gyanakodni.

Tesztút

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A próbakör olyan alkalom, amit valamennyi használtautó vevőnek tanácsolunk.

Próbakörrel feltárható, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Kopogás az autó különféle részeiből
  • Az autó menetzaja
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékek állapota
  • A motor hangja
  • A váltó megfelelő működése
  • A kuplung elhasználtsága
autó felkészítése hosszú útra Laposdűlő

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni személyautó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó ellenőrzésével Laposdűlő régiójában +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Laposdűlő területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére