Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Óbuda

Megosztás

Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Óbuda

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Óbuda területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Helyszíni autó állapotfelmérés és használt autó állapotfelmérés Óbuda

Cégünk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre és autódiagnosztikára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó berendezéssel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Hibakód kiolvasás Óbuda

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– időszakos indíthatóság hiba
– befecskendezési hiba
– főtengely jeladó hiba
– gázpedál helyzetérzékelő hiba
– lambda szonda hiba
– gyújtásvezérlő elektronika hiba
– tápellátási hiba
– turbó hiba
– légtömegmérő hiba

A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– valós km érték kiolvasása
– olajcsere ellenőrzése, nullázása
– porlasztó programozás, illesztés

Eszközeink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül megszerezzük a szükséges információkat. A kapott adatok elemzését computer segítségével végezzük.

Autódiagnosztika Óbuda
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A mobil vizsgálat legtöbbször nem ingyenes az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is kivitelezhető, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 fontos tényt:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a hiba azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű személyautók, teherautók és kamionok egyre több funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti eszközök. Ezek memóriába gyűjtik a naplózott paramétereket, tényleges és korábbi események kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A járműdiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a jármű állapotának időről időre történő ellenőrzése. Amennyiben tűréshatáron kívüli különbséget észlel a rendszer, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, utólag is kiolvasható hibakódok alakjában.

A nem tolerálható értékek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk azonban csak autódiagnosztikai műszer soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg. Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot ad a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert példa, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtővíz szenzora révén jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Azt nem is említettük még, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

OBD hibakód lista magyarul Óbuda

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően.

Mit javasolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időszakos hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Egyáltalán nem biztos. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Gépjármű állapotfelmérés Óbuda

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó Óbuda övezetében. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A vezetett szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy a rokon helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

Az alábbi képet megérintve mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használt kocsi átnézése Óbuda

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Óbuda vonzáskörzetében?

Az autó átfogó állapotának felmérése Óbuda vonzáskörzetében

A jármű ellenőrzése kívül: a jármű megtekintésével felderíthetők többek között a karosszéria horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, csapágyak átnézése.

Autó belső átnézése: többek között a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek beazonosítása, a vezérműlánc állapotának vizsgálata.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, légzsákadatok műszeres bemérése, világítóberendezések és lengéscsillapító vizsgálata a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

számítógépes motordiagnosztika Óbuda

A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva rengeteg más technikai érték is detektálható, pl. főtengely jeladó, fojtószelep.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Ezek a tényezők hosszabb távon határozzák meg az autó üzemeltetésének költségeit, viszont okvetlenül figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása tekintetében.

A gépkocsi technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Autó állapotfelmérés díja Óbuda

Az adott gépjármű állapotfelmérésének költsége nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt autóról. Az átvizsgálás árát telefonos megbeszélés után tudjuk megállapítani.

használt kocsi alapos átnézésének ára Óbuda

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A felmérés iőigénye legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen részletezett elemzést kell kiállítanunk a jelölt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott átnézés akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az új vevőnek, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált járműtől!

Minden hiányosság észlelhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Nem. Bizonyos ellenőrzések kizárólag szervizműhelyben kivitelezhetők. Ezek közé tartozik pl. a fékek hibáinak pontos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan probléma, ami egyáltalán nem észlelhető?

Szomorú, de így van. Alapul véve a tényt, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások alakultak ki a kocsi használata során.

autó gyújtásdiagnosztika Óbuda

Milyen műszereket alkalmazunk az autó átnézéséhez?

A legdrágább eszköz, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai eszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és archiválni az előző hibaüzeneteket. Rendszeresen esik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor az autó legdrágább része, ezt az ellenőrzést minden kétséget kizáróan okos dolog végrehajtani!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának komponensei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ennek révén az átnézett autó esetleges eltérő károsodásaira is lehet gyanakodni.

Próbamenet

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A tesztkör olyan vizsgálati lehetőség, amit az összes használtautó vevőnek javasolunk.

Próbakörrel felderíthető, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Zörejek az autó különféle részeiből
  • A gépkocsi menetdinamikája
  • A futómű állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor hangja
  • A váltó esetleges rendellenességei
  • A kuplung kopása
autó felkészítése hosszú útra Óbuda

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni teherautó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó teljes körű állapotfelmérésével Óbuda régiójában +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Óbuda területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére