Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Újpalota

Megosztás

Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Újpalota

Számítógépes autódiagnosztika Újpalota területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó átvizsgálás nyaralás előtt és helyszíni autó állapotfelmérés Újpalota

Cégünk speciálisan a kódolvasásra és törlésre illetve járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó műszerrel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Mobil hibakód kiolvasás Újpalota

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– autó nem indul elsőre
rail nyomásérzékelő hiba Újpalota
– főtengely jeladó hiba
– golf 4 gázpedál jeladó hiba Újpalota
– lambda szonda hiba
– Suzuki Swift gázadásra megtorpan
– tápellátási hiba Újpalota
– üzemanyag-szivattyú hiba
– turbo hiba füst
– nem lehet sebességbe rakni Újpalota
– magas alapjárati fogyasztás Újpalota
– Renault Laguna ESP hiba Újpalota
– EBD failure jelentése Újpalota
– lemerült akkumulátor újraélesztése
– gyújtás modul hiba Újpalota
– távolsági fényszóró hiba
– turbófeltöltő hiba jelei
– hűtőventilátor relé hiba
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– BMW valós km kiolvasás
– üzemanyag-nyomás mérése
– mtz porlasztó hiba

Műszerparkunk
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül megszerezzük a szükséges információkat. A kapott adatok analízisét computer segítségével végezzük.

Autódiagnosztika Újpalota
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A mobil vizsgálat általában külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás otthon is megoldható, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 fontos dolgot:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem hozza magával azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a probléma tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A mai járművek egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek. Ezek memóriába raktározzák a naplózott adatokat, aktuális és historikus események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Ha tűréshatáron kívüli eltérést regisztrál az eszköz, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, később is előhívható hibakódok formájában.

A tűrésmezőből kieső mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb részük azonban csak autódiagnosztikai készülék soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül olvashatók ki. Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot ad a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet viszont azt mutatja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőfolyadék szenzora révén jelzett adatok téves értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Nem is beszéltünk még arról, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Hibakód kiolvasás és törlés

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba komplexitásának függvényében.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megeshet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időszakos hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét?

Sajnos nem. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Használtautó átvizsgálás helyszínen Újpalota

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Újpalota vonzáskörzetében. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy a rokon helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megérintve azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Újpalota

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Újpalota körzetében?

Az autó általános állapotának felmérése Újpalota körzetében

A jármű külső átnézése: a jármű megvizsgálásával megtalálhatók többek között a karosszéria sérülései, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, szélvédő átnézése.

Autó szemrevételezése belülről: például az utastér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, a vezérműlánc műszaki élettartamának felmérése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, karburátor beállítása, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, fényjelző berendezések és lengéscsillapító állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Újpalota

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva rengeteg más technikai paraméter is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, fojtószelep.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Ezek a tényezők évek múltán szabják meg a gépjármű állagmegóvásának költségeit, viszont okvetlenül érdemes számolni velük a gépjármű megvásárlása tekintetében.

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Gépjármű állapotfelmérés költsége Újpalota

Az adott gépjármű ellenőrzésének díja azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt autóról. Az átvizsgálás díját telefonos megbeszélés után tudjuk véglegesíteni.

használt autó állapotfelmérés ár Újpalota

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A felmérés iőigénye függ attól, hogy milyen részletes elemzést kell kiállítanunk a jelölt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott átvizsgálás akár jelentős tízezreket is megspórolhat az új vásárlónak, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott autótól!

Az összes hiba megállapítható a vásárlás helyén?

Sajnos ez nem igaz. Bizonyos ellenőrzések csak szervizműhelyben végezhetők el. Ilyenek többek között pl. a futómű hibáinak világos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan probléma, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Szomorú, de így van. Tekintettel arra, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet megmondani, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások alakultak ki az autó üzemeltetés alatt.

üzemanyagadagoló diagnosztika Újpalota

Milyen eszközöket használunk az állapotfelméréshez?

A legtöbbet tudó elemzőeszköz, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és kiolvasni az előző hibaüzeneteket. Rendszeresen fordul elő, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor az autó legköltségesebb alkotórésze, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul ésszerű elvégezni!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így pofonegyszerű meghatározni, hogy az átnézett autó burkolatának egyes elemei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ehhez kapcsolódóan az átnézett autó esetleges más sérüléseire is lehet következtetni.

Tesztút

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A tesztkör olyan vizsgálati lehetőség, amit az összes használtautó vásárlónak javasolunk.

Próbakörrel diagnosztizálható, esetleges problémák a járművön:

  • Zörejek a kocsi különböző részeiből
  • A gépkocsi menetdinamikája
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékek állapota
  • A motor viselkedése
  • A váltó megfelelő működése
  • A tengelykapcsoló kopása
autó ellenőrzése külföldi út előtt Újpalota

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni az autó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű átnézésével Újpalota vonzáskörzetében +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Újpalota területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére