Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és autó átvizsgálás Óhegy

Megosztás

Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és autó átvizsgálás Óhegy

Számítógépes autódiagnosztika Óhegy területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos információkért kattintson ide:
Gépjármű állapotfelmérés műszaki vizsga előtt és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Óhegy

Vállalkozásunk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre illetve járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó berendezéssel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.

Autódiagnosztika hibakód törlés Óhegy
ric iveco daily kit

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– időszakos indíthatóság hiba
– befecskendezési hiba
– vezérlőegység hiba
– ECU hiba
– lambda szonda hiba
– gyújtásvezérlő elektronika hiba
– biztosítéktábla hiba
– turbó hiba
– EGR szelep hiba

A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– valós km érték kiolvasása
– üzemanyag-nyomás mérése
– légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Berendezéseink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén kiolvassuk a szükséges műszaki paramétereket. Az eredmények analízisét computer segítségével végezzük.

Autódiagnosztika Óhegy
Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A mobil vizsgálat az esetek többségében külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás otthon is lehetséges, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 lényeges tényt:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a profi (pl. Bosch, Texa) műszerek beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a probléma tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti berendezések. Ezek hibatárolóba tárolják a naplózott információkat, tényleges és korábbi események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A járműdiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának időről időre történő felülvizsgálata. Amennyiben a megengedettnél nagyobb mértékű eltérést regisztrál az eszköz, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, utólag is kiolvasható hibakódok alakjában.

A határértékeken kívüli paraméterek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb részük azonban csak autódiagnosztikai készülék soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen át kérhetők le. Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot ad a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőfolyadék szondája révén jelzett műszaki paraméterek félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Nem is beszéltünk még arról, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

OBD hibakód lista magyarul Óhegy

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időszakos hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Nem feltétlenül. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Óhegy

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó állapotfelmérésével Óhegy régiójában. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A vezetett szervizkönyv nem garantálja, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megnyomva azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Óhegy

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Óhegy régiójában?

A kocsi átfogó állapotának ellenőrzése Óhegy vonzáskörzetében

A jármű külső átnézése: a jármű szemrevételezésével felfedhetők többek között a karosszéria repedései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, szélvédő állapota.

A jármű szemrevételezése belülről: például az utastér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának észrevétele, a vezérműlánc műszaki élettartamának vizsgálata.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének megállapítása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, ütközési adatok kiolvasása, hangjelző eszközök és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

számítógépes motordiagnosztika Óhegy

A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva rengeteg más technikai mutató is detektálható, pl. ECU, vezérlőegység.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → A fenti szempontok hosszabb távon határozzák meg a kocsi üzemeltetésének ráfordítását, viszont egyértelműen figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása tekintetében.

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Használt kocsi ellenőrzés ára Óhegy

Az adott gépjármű átvizsgálásának ára nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt kocsiról. Az átnézés díját szóbeli konzultációt követően tudjuk megállapítani.

autó adás-vétel előtti átvizsgálás Óhegy

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A felmérés iőigénye legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen részletezett szakvéleményt kell adnunk a megvásárolni kívánt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, szakszervizben végzett átnézés akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az új vevőnek, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált autótól!

Minden műszaki probléma felmérhető a vásárlás helyén?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek kizárólag szakműhelyben kivitelezhetők. Ilyenek többek között pl. a futómű nem kielégítő állapotának pontos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem fedhető fel?

Sajnos igen. Figyelembe véve, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások alakultak ki a jármű élettartama alatt.

fékhatás vizsgálat Óhegy

Milyen eszközöket használunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legdrágább elemzőeszköz, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket. Nem ritkán fordul elő, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Mivel a motor az autó legdrágább része, ezt az ellenőrzést okvetlenül érdemes elvégezni!

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának komponensei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ennek kapcsán a vizsgált gépkocsi esetleges különféle károsodásaira is lehet következtetni.

Tesztút

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A próbamenet olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak javasolunk.

Tesztúttal kimutatható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Kopogás az autó különféle komponensei felől
  • Az autó úttartása
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor zörejei
  • A váltó esetleges rendellenességei
  • A kuplung állapota
autó ellenőrzése külföldi út előtt Óhegy

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni a gépkocsi tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó átnézésével Óhegy régiójában +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Óhegy területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére