Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és autó átvizsgálás Pestlőrinc

Megosztás

Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és autó átvizsgálás Pestlőrinc

Számítógépes autódiagnosztika Pestlőrinc területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Autó átvizsgálás nyaralás előtt és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Pestlőrinc

Javítóbázisunk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre illetve autódiagnosztikára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó berendezéssel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Autódiagnosztika hibakód törlés Pestlőrinc

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– forgat a motor de nem indul
– üzemanyag nyomás vezérlő hiba Pestlőrinc
– bmw főtengely jeladó hiba
– fojtószelep potméter hiba tünetei
– lambda szonda hiba Pestlőrinc
– benzinpumpa hangos Pestlőrinc
– támcsapágy hiba Pestlőrinc
– turbó hiba Pestlőrinc
– bmw e46 egr szelep hiba
– benzin adagoló hiba
– diesel megnőtt a fogyasztás
– Opel Astra H ABS hiba Pestlőrinc
– kipörgésgátló világít
– zárlatos akkumulátor tünetei Pestlőrinc
– nincs szikra a gyertyánál
– fényszóró kapcsoló hiba Pestlőrinc
– lambdaszonda kikötése Pestlőrinc
– hűtőventilátor relé hiba Pestlőrinc
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
km óra előre pörgetés ellenőrzése
– honnan folyhat az olaj
– jeladós porlasztó hiba

Berendezéseink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén kiolvassuk a szükséges információkat. A kapott adatok analízisét számítógéppel végezzük.

Autódiagnosztika Pestlőrinc
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A mobil vizsgálat legtöbbször külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is kivitelezhető, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 lényeges tényt:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál indulnak, a profi (pl. Bosch, Texa) műszerek beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre több feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti eszközök. Ezek memóriába tárolják a naplózott információkat, aktuális és korábban regisztrált történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A járműdiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Amennyiben nem tolerálható eltérést regisztrál az eszköz, hibaüzenet érkezik, amit egy memória regisztrál, később is lekérhető hibakódok alakjában.

A határértékeken kívüli értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, nagyobb részük viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át kérhetők le. Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot ad a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert példa, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőfolyadék érzékelője révén jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Azt nem is említettük még, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

OBD hibakód lista magyarul Pestlőrinc

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

Mit javasolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét?

Nem feltétlenül. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Pestlőrinc

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Pestlőrinc vonzáskörzetében. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy az ismerős helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

Az alábbi képet megnyomva mindjárt hívhat minket okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Pestlőrinc

Mit lehet ellenőrizni az autón Pestlőrinc vonzáskörzetében?

A kocsi átfogó állapotának ellenőrzése Pestlőrinc területén

A jármű külső átnézése: a jármű átnézésével megtalálhatók többek között a karosszéria repedései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, a gumik állapota.

Autó ellenőrzése belül: jellemző vizsgálati területek a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, a vezérműszíj műszaki élettartamának megtekintése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének megállapítása, olajcsere ellenőrzése, karburátor beállítása, légzsákadatok kiolvasása, hangjelző eszközök és lengéscsillapító ellenőrzése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

használt autó állapotfelmérése Pestlőrinc

A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva még számos egyéb technikai mutató is detektálható, pl. főtengely jeladó, turbó hiba.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Ezek a tényezők több év távlatában szabják meg az autó állagmegóvásának ráfordítását, de mindenképpen érdemes számolni velük az autóvétel tekintetében.

Az autó műszaki állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Használt kocsi ellenőrzés ára Pestlőrinc

A jármű átvizsgálásának ára nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt autóról. Az átnézés összegét bővebb információk ismeretében tudjuk megadni.

autó adás-vétel előtti átvizsgálás Pestlőrinc

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átvizsgálás ideje azon múlik, hogy mennyire alapos elemzést kell adnunk a megvásárolni kívánt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, felszerszámozott szerelőműhelyben végzett átnézés akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az újdonsült autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált autótól!

Valamennyi műszaki probléma detektálható a helyszínen?

Nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben végezhetők el. Ilyenek többek között pl. a futómű nem kielégítő állapotának egyértelmű azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem detektálható?

Szomorú, de így van. Alapul véve a tényt, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások keletkeztek az autó üzemeltetés során.

autó gyújtásdiagnosztika Pestlőrinc

Milyen berendezéseket használunk a kocsi átvizsgálásához?

A legtöbbet tudó műszer, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Nem ritkán történik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legdrágább része, ezt az ellenőrzést feltétlenül okos dolog végrehajtani!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy az átnézett autó burkolatának komponensei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), így az átnézett autó esetleges eltérő károsodásaira is lehet gyanakodni.

Tesztkör

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A tesztút olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vevőnek tanácsolunk.

Próbakörrel feltárható, esetleges problémák a járművön:

  • Zörejek a jármű különböző részeiből
  • A jármű menetzaja
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor hangja
  • A váltó kopása
  • A tengelykapcsoló elhasználtsága
autó felkészítése műszaki vizsgára Pestlőrinc

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó ellenőrzésével Pestlőrinc régiójában +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Pestlőrinc területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére