Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és autó átvizsgálás Testvérhegy

Megosztás

Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és autó átvizsgálás Testvérhegy

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Testvérhegy területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Helyszíni autó állapotfelmérés és helyszíni autó állapotfelmérés Testvérhegy

Cégünk speciálisan a kódolvasásra és törlésre és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó műszerrel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Mobil hibakód kiolvasás Testvérhegy

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– időszakos indíthatóság hiba
– üzemanyag-nyomás hiba
– vezérlőegység hiba
– ECU hiba
– lambda szonda hiba
– fojtószelep kapcsoló hiba
– biztosítéktábla hiba
– turbó hiba
– EGR szelep hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– valós km érték kiolvasása
– üzemanyag-nyomás mérése
– porlasztó programozás, illesztés

Berendezéseink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén megszerezzük a szükséges adatokat. Az eredmények elemzését egy céleszközzel végezzük.

EOBD hibakód lista Testvérhegy
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A mobil vizsgálat általában külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is megoldható, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell jegyeznünk 2 lényeges tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a probléma azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű járművek egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti berendezések. Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott paramétereket, aktuális és korábbi történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának időről időre történő felülvizsgálata. Ha tűréshatáron kívüli különbséget észlel az eszköz, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, később is lekérhető hibakódok alakjában.

A tűrésmezőből kieső paraméterek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk azonban csak autódiagnosztikai készülék soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen át tudhatók meg. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőfolyadék szenzora által jelzett diagnosztikai értékek félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Azt nem is említettük még, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Hibakód kiolvasás és törlés

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba komplexitásának függvényében.

Mit tanácsolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha nem ér el minket telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időszakos hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Sajnos nem. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Testvérhegy

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Testvérhegy régiójában. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A vezetett szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy főnyeremény a kinézett autó, és nem biztos, hogy a szomszéd képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megnyomva mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Testvérhegy

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Testvérhegy övezetében?

A kocsi általános állapotának ellenőrzése Testvérhegy körzetében

A jármű külső átnézése: a jármű megvizsgálásával felfedhetők többek között az alváz sérülései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, a gumik átnézése.

A gépkocsi ellenőrzése belül: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának észrevétele, a vezérműlánc állapotának vizsgálata.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor beállítása, ütközési adatok műszeres bemérése, világítóberendezések és lengéscsillapító vizsgálata a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

használt autó állapotfelmérése Testvérhegy

A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva még számos egyéb műszaki viszonyszám is detektálható, pl. főtengely jeladó, turbó hiba.

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → A fenti szempontok több év távlatában határozzák meg a kocsi állagmegóvásának költségeit, de nyilvánvalóan hasznos információk a gépjármű megvásárlása tekintetében.

A jármű műszaki állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Autó ellenőrzés ára Testvérhegy

Az autó állapotfelmérésének összege attól függ, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt autóról. A vizsgálat díját szóbeli konzultációt követően tudjuk megadni.

használt autó átnézés Testvérhegy

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy mennyire részletezett szakvéleményt kell mondani a kinézett járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott vizsgálat akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az újdonsült vevőnek, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált autótól!

Valamennyi műszaki probléma észlelhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben bonyolíthatók le. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak pontos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem észlelhető?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Mivel nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet mérget venni arra, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások alakultak ki az autó üzemeltetés során.

üzemanyagadagoló diagnosztika Testvérhegy

Milyen eszközöket használunk a kocsi átvizsgálásához?

A legtöbbet tudó berendezés, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Sokszor történik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a jármű legköltségesebb eleme, ezt az ellenőrzést feltétlenül ésszerű végrehajtani!

A festékvastagságmérés sem okoz gondot, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának egyes elemei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ezt alapul véve az átnézett autó esetleges eltérő károsodásaira is lehet gyanakodni.

Tesztút

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A tesztút olyan alkalom, amit minden használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Próbamenettel felderíthető, esetleges problémák a járművön:

  • Zörejek az autó különféle komponensei felől
  • Az autó úttartása
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor hangja
  • A váltó hibái
  • A kuplung státusza
autó felkészítése hosszú útra Testvérhegy

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni teherautó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű átnézésével Testvérhegy körzetében +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Testvérhegy területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére