Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és gépjármű állapotfelmérés Csepel-Kertváros

Megosztás

Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és gépjármű állapotfelmérés Csepel-Kertváros

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Csepel-Kertváros területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és használt autó állapotfelmérés Csepel-Kertváros

Szakműhelyünk speciálisan a kódolvasásra és törlésre valamint autódiagnosztikára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó berendezéssel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Mobil hibakód kiolvasás Csepel-Kertváros

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– gyújtás van de nem indul az autó Csepel-Kertváros
– uzemanyag nyomasszabalyzo hiba Csepel-Kertváros
– bmw főtengely jeladó hiba
– ECU nem kommunikál
– katalizátor hiba jelei
– Suzuki Swift injektor hiba Csepel-Kertváros
– főtengely törés jelei
– üzemanyag-szivattyú hiba Csepel-Kertváros
– kormol a dízel
– váltó kulissza hiba jelei Csepel-Kertváros
– magas alapjárati fogyasztás Csepel-Kertváros
– ABS vezérlő hibák
– kipörgésgátló hibái
– autó akkumulátor élettartam
nincs szikra az autóngyújtáskimaradás jelei Csepel-Kertváros
– ködfényszóró hibakód Csepel-Kertváros
– turbónyomás szabályzó szelep hiba jelei Csepel-Kertváros
– hűtőventilátor relé hiba
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– km óra előre pörgetés ellenőrzés
– üzemanyag-nyomás mérése
– légzsákvezérlő és ütközésadat kiolvasása és törlése

Műszerparkunk
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén elérjük a szükséges adatokat. Az eredmények analízisét computer segítségével végezzük.

Autódiagnosztika Csepel-Kertváros
Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A házhoz történő kiszállás általában külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás házilag is lehetséges, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 lényeges dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem hozza magával azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a hiba azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A mai személyautók, teherautók és kamionok egyre több funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti eszközök. Ezek memóriába raktározzák a naplózott információkat, aktuális és historikus események kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A járműdiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának időről időre történő felülvizsgálata. Ha a megengedettnél nagyobb mértékű különbséget detektál az eszköz, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, később is előhívható hibakódok alakjában.

A tűrésmezőből kieső paraméterek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk azonban csak autódiagnosztikai berendezés soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt ad a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt mutatja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőfolyadék szenzora révén jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Azt nem is említettük még, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G Csepel-Kertváros
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás Csepel-Kertváros
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás Csepel-Kertváros
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás Csepel-Kertváros
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás Csepel-Kertváros
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás Csepel-Kertváros
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás Csepel-Kertváros
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás Csepel-Kertváros
– Fabia hibakód kiolvasás Csepel-Kertváros
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás Csepel-Kertváros
– Nexia hibakód kiolvasás Csepel-Kertváros

OBD hibakód lista magyarul Csepel-Kertváros

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időszakos hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Nem feltétlenül. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Csepel-Kertváros

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó állapotfelmérésével Csepel-Kertváros övezetében. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A ránézésre megkímélt állapot önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy a rokon helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megérintve mindjárt hívhat minket okostelefonról:

használt kocsi átnézése Csepel-Kertváros

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Csepel-Kertváros övezetében?

Az autó általános állapotának auditálása Csepel-Kertváros környékén

A jármű külső átnézése: a jármű megtekintésével felfedhetők többek között az alváz sérülései, korrózió vizsgálata, a hézagok, festékréteg mérése, csapágyak átnézése.

A gépkocsi szemrevételezése belülről: például ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek észrevétele, a vezérműlánc állapotának vizsgálata.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, ütközési adatok műszeres bemérése, fényjelző berendezések és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Csepel-Kertváros

A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva rengeteg más technikai paraméter is detektálható, pl. főtengely jeladó, turbó hiba.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Az említett faktorok évek múltán befolyásolják az autó állagmegóvásának költségeit, de mindenképpen hasznos információk a gépjármű megvásárlása tekintetében.

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Gépjármű állapotfelmérés ára Csepel-Kertváros

A jármű átnézésének összege azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt kocsiról. Az ellenőrzés díját bővebb információk ismeretében tudjuk véglegesíteni.

használt kocsi alapos átnézésének ára Csepel-Kertváros

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A vizsgálat időtartama függ attól, hogy mennyire alapos elemzést kell kiállítanunk a jelölt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, felszerszámozott szerelőműhelyben végzett vizsgálat akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az új vevőnek, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Mindegyik műszaki probléma detektálható a vásárlás helyén?

Sajnos ez nem igaz. A speciálisabb tesztek csak szervizműhelyben bonyolíthatók le. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók nem kielégítő állapotának egyértelmű azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem detektálható?

Sajnos igen. Alapul véve a tényt, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk alakultak ki a kocsi használata alatt.

gépjármű állapotfelmérés Csepel-Kertváros

Milyen műszereket használunk a kocsi átvizsgálásához?

A legkomolyabb műszer, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és archiválni az előző hibaüzeneteket. Nem ritkán esik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legköltségesebb alkotórésze, ezt az ellenőrzést feltétlenül tanácsos elvégezni!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy a diagnosztizált használtautó burkolatának komponensei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ehhez kapcsolódóan a diagnosztizált használtautó esetleges más sérüléseire is lehet gyanakodni.

Próbakör

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A tesztút olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Tesztúttal észlelhető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Zörejek a kocsi különböző komponensei felől
  • A jármű úttartása
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor zörejei
  • A váltó megfelelő működése
  • A kuplung állapota
autó állapotfelmérése Csepel-Kertváros

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi átvizsgálásával Csepel-Kertváros övezetében +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Csepel-Kertváros területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.

Ugrás az oldal tetejére