Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és gépjármű állapotfelmérés Németvölgy

Megosztás

Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és gépjármű állapotfelmérés Németvölgy

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Németvölgy területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Autó felkészítése hosszú út előtt és használtautó átvizsgálás helyszínen Németvölgy

Szakműhelyünk kifejezetten a hibakód kiolvasásra és autódiagnosztikára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó készülékkel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Hibakód kiolvasás Németvölgy

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– időszakos indíthatóság hiba
– befecskendezési hiba
– vezérlőegység hiba
– ECU hiba
– lambda szonda hiba
– gyújtásvezérlő elektronika hiba, gyújtáskapcsoló hiba jelei Németvölgyben
– tápellátási hiba, önindító kattan, de nem teker
– üzemanyag-szivattyú hiba
– EGR szelep hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– valós km érték kiolvasása
– üzemanyag-nyomás mérése
– légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Berendezéseink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén megszerezzük a szükséges információkat. Az eredmények elemzését egy céleszközzel végezzük.

EOBD hibakód lista Németvölgy
Mobil diagnosztika
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A mobil vizsgálat legtöbbször nem ingyenes az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is kivitelezhető, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 fontos dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a probléma tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A modern személyautók, teherautók és kamionok egyre több funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti eszközök. Ezek memóriába raktározzák a naplózott adatokat, tényleges és korábbi történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának időről időre történő felülvizsgálata. Ha a megengedettnél nagyobb mértékű eltérést regisztrál az eszköz, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, később is lekérhető hibakódok formájában.

A határértékeken kívüli mennyiségek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen át kérhetők le. Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt ad a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt mutatja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus példa, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtővíz szenzora által jelzett adatok téves értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Nem is beszéltünk még arról, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Hibakód kiolvasás és törlés

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba bonyolultságától függően.

Mit tanácsolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megeshet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időnként előforduló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Nem feltétlenül. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Németvölgy

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó Németvölgy övezetében. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy a rokon helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megnyomva azonnal hívhat minket okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Németvölgy

Mit lehet ellenőrizni az autón Németvölgy vonzáskörzetében?

A kocsi általános állapotának felmérése Németvölgy környékén

A jármű külső átnézése: a jármű megvizsgálásával megtalálhatók többek között a karosszéria sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, csapágyak átnézése.

Autó szemrevételezése belülről: például ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, a vezérműlánc állapotának megtekintése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

számítógépes motordiagnosztika Németvölgy

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más műszaki viszonyszám is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, vezérlőegység.

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok több év távlatában határozzák meg a kocsi állagmegóvásának ráfordítását, viszont nyilvánvalóan figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása szempontjából.

A jármű technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Használt kocsi átvizsgálás díja Németvölgy

A gépkocsi átvizsgálásának összege azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. Az átnézés összegét telefonos megbeszélés után tudjuk megállapítani.

használt kocsi alapos átnézésének ára Németvölgy

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átnézéshez szükséges idő legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondani a megvásárolni kívánt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott átnézés akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az újdonsült vevőnek, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált járműtől!

Valamennyi hiba észlelhető a vásárlás helyén?

Nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csak jól felszerelt autószerelő műhelyben bonyolíthatók le. Ezek közé tartozik pl. a fékek műszaki problémáinak világos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem detektálható?

Szomorú, de így van. Mivel nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet megmondani, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk alakultak ki a kocsi használata alatt.

üzemanyagadagoló diagnosztika Németvölgy

Milyen műszereket vetünk be az autó átnézéséhez?

A legtöbbet tudó műszer, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket. Rendszeresen esik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legdrágább része, ezt az ellenőrzést mindenképpen ésszerű megcsinálni!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának komponensei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ezt alapul véve az átnézett autó esetleges eltérő károsodásaira is lehet következtetni.

Próbamenet

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A tesztút olyan lehetőség, amit valamennyi használtautó vásárlónak javasolunk.

Tesztúttal feltárható, esetleges problémák a járművön:

  • Kopogás a kocsi különböző részeiből
  • A gépkocsi menetzaja
  • A futómű állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor zörejei
  • A váltó hibái
  • A kuplung státusza
autó felkészítése műszaki vizsgára Németvölgy

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű ellenőrzésével Németvölgy régiójában +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Németvölgy területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére