Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és használt autó állapotfelmérés Bókaytelep

Megosztás

Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és használt autó állapotfelmérés Bókaytelep

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Bókaytelep területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Helyszíni autó állapotfelmérés és gépjármű állapotfelmérés Bókaytelep

Cégünk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre illetve autódiagnosztikára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó készülékkel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Mobil hibakód kiolvasás Bókaytelep

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– csak tolásra indul az autó
– hibás injektor jelei Bókaytelep
– főtengely jeladó hiba
– ECU nem kommunikál Bókaytelep
– katalizátor hiba jelei Bókaytelep
– AC pumpa folyamatosan megy Bókaytelep
– hajtókar csapágy hiba Bókaytelep
– turbo hiba füst
– lent fog a kuplung
– váltó nem veszi a sebességet Bókaytelep
– diesel megnőtt a fogyasztás
– Renault Laguna ESP hiba Bókaytelep
– EBD failure jelentése Bókaytelep
– lemerült akkumulátor indítás
Suzuki Ignis vezérműtengely jeladó hiba Bókaytelep
– tompított fényszóró hiba
– fojtószelep tisztítás után magas alapjárat
– Astra G hűtőventilátor folyamatosan megy Bókaytelep
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– km óra visszatekerés ellenőrzése
– szelepfedél tömítés olajfolyás
– légzsák visszajelző villog

Berendezéseink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül kiolvassuk a szükséges adatokat. Az eredmények analízisét computer segítségével végezzük.

EOBD hibakód lista Bókaytelep
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A mobil vizsgálat általában külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás házilag is megoldható, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell jegyeznünk 2 lényeges dolgot:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem hozza magával azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a probléma azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A mai járművek egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek. Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott paramétereket, tényleges és korábban regisztrált események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának időről időre történő ellenőrzése. Ha a megengedettnél nagyobb mértékű különbséget észlel a rendszer, hibaüzenet érkezik, amit egy memória regisztrál, később is feldolgozható hibakódok alakjában.

A nem tolerálható értékek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai műszer soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen át olvashatók ki. Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert példa, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtővíz érzékelője által jelzett adatok félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Nem is beszéltünk még arról, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás Bókaytelep
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Járműdiagnosztika Bókaytelep

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba összetettségéből adódóan.

Mi a teendő, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét?

Nem feltétlenül. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Használtautó átvizsgálás helyszínen Bókaytelep

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Bókaytelep környékén. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megérintve azonnal hívhat minket okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Bókaytelep

Mit lehet ellenőrizni az autón Bókaytelep övezetében?

A gépjármű átfogó állapotának auditálása Bókaytelep régiójában

Autó ellenőrzése kívül: a jármű megtekintésével feltérképezhetők többek között az alváz sérülései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, szélvédő átnézése.

A jármű belső átnézése: jellemző vizsgálati területek a belső tér, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának megállapítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának vizsgálata.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének kimutatása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, ütközési adatok műszeres bemérése, világítóberendezések és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

használt autó állapotfelmérése Bókaytelep

A gépjármű telematikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más műszaki viszonyszám is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, turbó hiba.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Az említett faktorok több év távlatában szabják meg az autó állagmegóvásának költségeit, de okvetlenül érdemes számolni velük a gépjármű megvásárlása szempontjából.

Az adott gépjármű műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Használt kocsi átnézés díja Bókaytelep

A jármű ellenőrzésének összege attól függően változik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt gépjárműről. Az ellenőrzés összegét bővebb információk ismeretében tudjuk megmondani.

használt autó állapotfelmérés ár Bókaytelep

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átvizsgálás ideje azon múlik, hogy milyen alapos elemzést kell adnunk a kinézett járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, szakszervizben végzett átnézés akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az újdonsült vásárlónak, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Minden hiba detektálható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Sajnos ez nem igaz. Bizonyos ellenőrzések kizárólag szervizműhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a fékek nem kielégítő állapotának egyértelmű azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem fedhető fel?

Szomorú, de így van. Mivel nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások jöttek létre a jármű élettartama alatt.

gépjármű állapotfelmérés Bókaytelep

Milyen műszereket vetünk be az autó átnézéséhez?

A legtöbbet tudó eszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai berendezés, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket. Sokszor történik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a jármű legköltségesebb alkotórésze, ezt az ellenőrzést minden körülmények között okos dolog elvégezni!

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának egyes elemei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), így a diagnosztizált használtautó esetleges különféle károsodásaira is lehet következtetni.

Próbamenet

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A tesztkör olyan lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Próbamenettel feltérképezhető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Zörejek az autó különböző részeiből
  • Az autó úttartása
  • A futómű állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor hangja
  • A váltó kopása
  • A kuplung kopása
autó felkészítése hosszú útra Bókaytelep

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű teljes körű állapotfelmérésével Bókaytelep környékén +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Bókaytelep területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére