Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és használt autó állapotfelmérés Felhévíz

Megosztás

Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és használt autó állapotfelmérés Felhévíz

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Felhévíz területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Autó állapotfelmérés külföldi út előtt és használtautó átvizsgálás helyszínen Felhévíz

Javítóbázisunk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre valamint autódiagnosztikára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó berendezéssel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.

Autódiagnosztika hibakód törlés Felhévíz
ric iveco daily kit

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– időszakos indíthatóság hiba
– befecskendezési hiba
– főtengely jeladó hiba
– gázpedál helyzetérzékelő hiba
– lambda szonda hiba
– gyújtásvezérlő elektronika hiba
– biztosítéktábla hiba
– üzemanyag-szivattyú hiba
– EGR szelep hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– valós km érték kiolvasása
– üzemanyag-nyomás mérése
– porlasztó programozás, illesztés

Berendezéseink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén megszerezzük a szükséges adatokat. A kapott adatok elemzését computer segítségével végezzük.

Autódiagnosztika Felhévíz
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A mobil vizsgálat legtöbbször nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás házilag is kivitelezhető, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell említenünk 2 lényeges tényt:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) műszerek ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a hiba azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A mai személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti eszközök. Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott adatokat, aktuális és korábban regisztrált események kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A járműdiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata. Ha tűréshatáron kívüli eltérést regisztrál a rendszer, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, utólag is előhívható hibakódok alakjában.

A határértékeken kívüli mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai készülék soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg. Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot szolgáltat a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőfolyadék érzékelője által jelzett adatok félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Nem is beszéltünk még arról, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Hibakód kiolvasás és törlés

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba összetettségéből adódóan.

Mit javasolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időnként előforduló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét?

Nem feltétlenül. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Felhévíz

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó állapotfelmérésével Felhévíz övezetében. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy főnyeremény a kinézett autó, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megnyomva mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Felhévíz

Mit lehet ellenőrizni az autón Felhévíz körzetében?

A kocsi átfogó állapotának ellenőrzése Felhévíz régiójában

A jármű ellenőrzése kívül: a jármű átnézésével felderíthetők többek között a karosszéria sérülései, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, szélvédő átnézése.

A jármű belső átnézése: például a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának megállapítása, a vezérműlánc állapotának felmérése.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és fékhatás átnézése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Felhévíz

A gépjármű telematikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más technikai paraméter is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, vezérlőegység.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Ezek a tényezők több év távlatában befolyásolják a jármű működtetésének költségeit, de okvetlenül érdemes számolni velük az autóvétel tekintetében.

Az autó műszaki állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Autó ellenőrzés díja Felhévíz

A jármű átnézésének ára attól függ, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. Az átnézés díját telefonos megbeszélés után tudjuk megállapítani.

használt kocsi alapos átnézésének ára Felhévíz

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átnézéshez szükséges idő azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondani a kinézett gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott átvizsgálás akár jelentős tízezreket is megspórolhat az új vásárlónak, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott járműtől!

Mindegyik gond detektálható a helyszínen?

Sajnos ez nem igaz. A speciálisabb tesztek kizárólag szervizműhelyben hajthatók végre. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók nem kielégítő állapotának világos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Figyelembe véve, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások keletkeztek a jármű élettartama során.

üzemanyagadagoló diagnosztika Felhévíz

Milyen eszközöket használunk az autó átnézéséhez?

A legkomolyabb műszer, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és kiolvasni az előző státuszjelzéseket. Nem ritkán fordul elő, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legköltségesebb eleme, ezt a vizsgálatot mindenképpen okos dolog végrehajtani!

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának részei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek révén az ellenőrzött jármű esetleges különféle sérüléseire is lehet következtetni.

Tesztkör

Sok helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A próbakör olyan alkalom, amit valamennyi használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Próbakörrel feltérképezhető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Zörejek az autó különféle komponensei felől
  • Az autó úttartása
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor zörejei
  • A váltó megfelelő működése
  • A tengelykapcsoló állapota
autó felkészítése hosszú útra Felhévíz

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó teljes körű állapotfelmérésével Felhévíz régiójában +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Felhévíz területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére