Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és használt autó állapotfelmérés Lipótmező

Megosztás

Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és használt autó állapotfelmérés Lipótmező

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Lipótmező területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és gépjármű állapotfelmérés Lipótmező

Javítóbázisunk speciálisan a kódolvasásra és törlésre illetve járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó berendezéssel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Hibakód kiolvasás Lipótmező

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– időszakos indíthatóság hiba
– üzemanyag-nyomás hiba
– főtengely jeladó hiba
– gázpedál helyzetérzékelő hiba
– lambda szonda hiba
– fojtószelep kapcsoló hiba
– biztosítéktábla hiba
– turbó hiba
– légtömegmérő hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– valós km érték kiolvasása
– üzemanyag-nyomás mérése
– porlasztó programozás, illesztés

Berendezéseink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül begyűjtjük a szükséges adatokat. A kapott adatok elemzését egy céleszközzel végezzük.

Autódiagnosztika Lipótmező
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A mobil vizsgálat legtöbbször nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is megoldható, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell említenünk 2 fontos tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a hiba azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern személyautók, teherautók és kamionok egyre több feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek. Ezek memóriába tárolják a naplózott információkat, aktuális és korábbi történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának időről időre történő ellenőrzése. Amennyiben nem tolerálható különbséget detektál a rendszer, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, utólag is feldolgozható hibakódok alakjában.

A tűrésmezőből kieső paraméterek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb részük viszont csak autódiagnosztikai készülék soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot ad a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet viszont azt mutatja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőfolyadék szenzora révén jelzett adatok félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Ráadásul gyakran előfordul, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Hibakód kiolvasás és törlés

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba bonyolultságától függően.

Mit tanácsolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Egyáltalán nem biztos. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Autó átvizsgálás autópiacon Lipótmező

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó Lipótmező területén. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A vezetett szervizkönyv nem garantálja, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy a rokon képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megnyomva rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Lipótmező

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Lipótmező övezetében?

A gépjármű átfogó állapotának auditálása Lipótmező területén

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű megvizsgálásával felfedhetők többek között az alváz repedései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, szélvédő átnézése.

Autó szemrevételezése belülről: többek között ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek megállapítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának felmérése.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó programozás, ütközési adatok műszeres bemérése, fényjelző berendezések és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

használt autó állapotfelmérése Lipótmező

A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva még számos egyéb műszaki viszonyszám is detektálható, pl. főtengely jeladó, fojtószelep.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok hosszabb távon szabják meg a jármű üzemeltetésének költségeit, viszont egyértelműen hasznos információk a kocsivásárlás tekintetében.

Az adott gépjármű műszaki állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Használtautó állapotfelmérés díja Lipótmező

Az autó átnézésének költsége nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt kocsiról. A vizsgálat összegét szóbeli konzultációt követően tudjuk megadni.

használt autó átnézés Lipótmező

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy milyen részletes elemzést kell mondani a kinézett gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, szakszervizben végrehajtott vizsgálat akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az újdonsült autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált gépkocsitól!

Minden műszaki probléma megállapítható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Bizonyos ellenőrzések csakis jól felszerelt autószerelő műhelyben végezhetők el. Ilyenek többek között pl. a fékek hibáinak pontos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan hiba, ami egyáltalán nem vehető észre?

Szomorú, de így van. Alapul véve a tényt, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások alakultak ki a jármű élettartama során.

fékhatás vizsgálat Lipótmező

Milyen műszereket vetünk be az állapotfelméréshez?

A legkomolyabb műszer, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel különböző interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és kiolvasni az előző hibaüzeneteket. Nem ritkán esik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Mivel a motor a jármű legdrágább alkotórésze, ezt az ellenőrzést feltétlenül okos dolog megcsinálni!

A festékvastagságmérés sem okoz gondot, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így pofonegyszerű meghatározni, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának egyes elemei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek kapcsán a diagnosztizált használtautó esetleges eltérő sérüléseire is lehet következtetni.

Tesztút

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

A próbamenet olyan lehetőség, amit minden használtautó vevőnek tanácsolunk.

Tesztkörrel diagnosztizálható, esetleges problémák a járművön:

  • Zörejek a jármű különböző részeiből
  • A jármű úttartása
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékek állapota
  • A motor zörejei
  • A váltó esetleges rendellenességei
  • A kuplung kopása
autó felkészítése hosszú útra Lipótmező

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni a szóban forgó jármű tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi átnézésével Lipótmező környékén +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Lipótmező területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére