Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és használtautó átvizsgálás helyszínen Istvánmező

Megosztás

Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és használtautó átvizsgálás helyszínen Istvánmező

Számítógépes autódiagnosztika Istvánmező területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és gépjármű állapotfelmérés Istvánmező

Javítóbázisunk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre illetve autódiagnosztikára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó műszerrel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.
caption id=”attachment_46″ align=”alignnone” width=”624″Autódiagnosztika hibakód törlés Istvánmező ric iveco daily kit/caption

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– bikázás után nem indul az autó
ford focus injektor hiba Istvánmező
– vezérműtengely jeladó hiba suzuki Istvánmező
– motorvezérlő elektronika hiba jelei Istvánmező
– katalizátor hiba jelei Istvánmező
– benzinpumpa hangos Istvánmező
– autó testkábel hiba
– turbo nyomásszabályzó szelep hiba
– lent fog a kuplung
– ford mondeo nehezen veszi a sebességet Istvánmező
– VW alapjárat ingadozás
– Renault ABS hiba Istvánmező
– kipörgésgátló nem működik
– autó akkumulátor élettartam Istvánmező
– gyújtótrafó hiba
– fényszóró kontakt hiba
– lambdaszonda hiba kiszűrése
– folyamatosan megy a hűtőventilátor Istvánmező
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– km óra állás kiolvasás
– autó főtengely szimering hiba jelei
– légzsák hibakód törlés

Berendezéseink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül megszerezzük a szükséges műszaki paramétereket. Az eredmények elemzését egy céleszközzel végezzük.

Autódiagnosztika Istvánmező
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A mobil vizsgálat legtöbbször nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is megoldható, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 lényeges tényt:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a profi (pl. Bosch, Texa) műszerek beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a hiba tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A mai személyautók, teherautók és kamionok egyre több feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti berendezések. Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott paramétereket, tényleges és korábban regisztrált történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Ha a megengedettnél nagyobb mértékű különbséget detektál a rendszer, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, utólag is lekérhető hibakódok formájában.

A határértékeken kívüli értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára világító lámpák formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át tudhatók meg. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot szolgáltat a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt mutatja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtővíz szondája által jelzett adatok félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Azt nem is említettük még, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Járműdiagnosztika Istvánmező

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

Mi a teendő, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha nem ér el minket telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét?

Sajnos nem. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Használtautó átvizsgálás helyszínen Istvánmező

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó állapotfelmérésével Istvánmező vonzáskörzetében. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy a rokon ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

A lenti képet megérintve rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Istvánmező

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Istvánmező övezetében?

A kocsi átfogó állapotának szemrevételezése Istvánmező régiójában

Autó ellenőrzése kívül: a jármű megtekintésével nyomon követhetők többek között a karosszéria horpadásai, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, szélvédő állapota.

A gépkocsi ellenőrzése belül: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek észrevétele, a vezérműszíj műszaki élettartamának vizsgálata.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és lengéscsillapító állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

műszeres fékhatás mérés Istvánmező

A gépjármű telematikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más műszaki érték is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, gyújtásvezérlő.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → A fenti szempontok több év távlatában szabják meg a gépjármű működtetésének ráfordítását, viszont mindenképpen figyelembe kell venni az autóvétel tekintetében.

A jármű műszaki állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Használtautó átvizsgálás díja Istvánmező

Az adott gépjármű átvizsgálásának költsége attól függően változik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt autóról. Az audit összegét szóbeli konzultációt követően tudjuk megmondani.

használt autó átnézés Istvánmező

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy mennyire alapos elemzést kell mondani a kinézett gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, szakszervizben végzett átnézés akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az újdonsült vásárlónak, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő autótól!

Valamennyi hiba megállapítható a vásárlás helyén?

Sajnos ez nem igaz. Bizonyos ellenőrzések kizárólag szakműhelyben bonyolíthatók le. Ilyenek többek között pl. a futómű nem kielégítő állapotának pontos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Szomorú, de így van. Figyelembe véve, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet mérget venni arra, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások alakultak ki az autó üzemeltetés alatt.

gépjármű állapotfelmérés Istvánmező

Milyen eszközöket vetünk be a kocsi átvizsgálásához?

A legdrágább műszer, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel különféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és archiválni a korábbi státuszjelzéseket. Rendszeresen történik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor az autó legköltségesebb komponense, ezt az ellenőrzést minden kétséget kizáróan javasolt elvégezni!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így meg tudjuk állapítani, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának komponensei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), így a diagnosztizált használtautó esetleges eltérő károsodásaira is lehet következtetni.

Tesztút

Sok helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A tesztút olyan alkalom, amit valamennyi használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Próbamenettel felderíthető, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Zörejek a kocsi különféle elemeiből
  • Az autó úttartása
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor viselkedése
  • A váltó kopása
  • A kuplung elhasználtsága
autó ellenőrzése külföldi út előtt Istvánmező

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni teherautó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű teljes körű állapotfelmérésével Istvánmező régiójában +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Istvánmező területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére