Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és használtautó átvizsgálás helyszínen Liptáktelep

Megosztás

Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és használtautó átvizsgálás helyszínen Liptáktelep

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Liptáktelep területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó állapotfelmérés külföldi út előtt és helyszíni autó állapotfelmérés Liptáktelep

Szakműhelyünk speciálisan a hibakód kiolvasásra valamint autódiagnosztikára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó készülékkel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Mobil hibakód kiolvasás Liptáktelep

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– injektoros autó nem indul
– porlasztócsúcs hiba oka Liptáktelep
– fiat stilo főtengely jeladó hiba Liptáktelep
– motorvezérlő hiba jelei Liptáktelep
– katalizátor hatásfoka küszöbérték alatt
– Suzuki Swift check engine villog nem indul
– tápellátási hiba Liptáktelep
– üzemanyag-szivattyú hiba
– diesel füstölés okai
– nehezen lehet sebességet váltani
– mitől nő a diesel autó fogyasztása
– blokkolásgátló hibái Liptáktelep
– Ford Focus kipörgésgátló kikapcsolása
– menet közben lemerül az akkumulátor Liptáktelep
– nincs szikra az autóngyújtáskimaradás jelei
– fényszóró kontakt hiba
– turbófeltöltő hiba jelei Liptáktelep
– hidegben bekapcsol a hűtőventillátor Liptáktelep
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– elektronikus szervízkönyv lekérdezése
– olajcsere ellenőrzése és nullázása
– légzsák visszajelző villog

Berendezéseink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül megszerezzük a szükséges műszaki paramétereket. Az eredmények analízisét számítógéppel végezzük.

EOBD hibakód lista Liptáktelep
Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A mobil vizsgálat általában külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is megoldható, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 fontos tényt:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti eszközök. Ezek memóriába gyűjtik a naplózott paramétereket, aktuális és korábban regisztrált események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A járműdiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának időről időre történő felülvizsgálata. Ha nem tolerálható eltérést észlel az eszköz, hibaüzenet érkezik, amit egy memória regisztrál, utólag is lekérhető hibakódok formájában.

A határértékeken kívüli paraméterek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb részük azonban csak autódiagnosztikai készülék soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül olvashatók ki. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot szolgáltat a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtővíz szenzora révén jelzett diagnosztikai értékek félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Azt nem is említettük még, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G Liptáktelep
– Vectra a hibakód kiolvasás Liptáktelep
Opel Calibra hibakód kiolvasás Liptáktelep
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás Liptáktelep
Suzuki
Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás Liptáktelep
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás Liptáktelep
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás Liptáktelep
– Nexia hibakód kiolvasás Liptáktelep

OBD hibakód lista magyarul Liptáktelep

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba összetettségéből adódóan.

Mit javasolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Sajnos nem. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Használt autó állapotfelmérés Liptáktelep

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megtakaríthat a használt autó állapotfelmérésével Liptáktelep körzetében. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy megéri megkötni a vételt, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megnyomva azonnal hívhat minket okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Liptáktelep

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Liptáktelep vonzáskörzetében?

A kocsi átfogó állapotának megállapítása Liptáktelep területén

A kocsi ellenőrzése kívül: a jármű szemrevételezésével megtalálhatók többek között az alváz sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, szélvédő állapota.

Autó belső átnézése: jellemző vizsgálati területek a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának beazonosítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának megtekintése.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének észlelése, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és fékhatás átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Liptáktelep

A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva rengeteg más technikai érték is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, turbó hiba.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Ezek a tényezők hosszabb távon befolyásolják a jármű üzemeltetésének ráfordítását, viszont feltétlenül érdemes számolni velük az autóvétel szempontjából.

Az adott gépjármű műszaki állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Gépjármű átnézés ára Liptáktelep

A jármű átnézésének költsége azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt kocsiról. A vizsgálat díját szóbeli konzultációt követően tudjuk megmondani.

használt autó átnézés Liptáktelep

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átvizsgálás ideje legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen részletezett szakvéleményt kell adnunk a kinézett járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, felszerszámozott szerelőműhelyben végzett felmérés akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az újdonsült vevőnek, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő autótól!

Minden hiba felmérhető a vásárlás helyén?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben bonyolíthatók le. Ezek közé tartozik pl. a fékek nem kielégítő állapotának világos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem vehető észre?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Figyelembe véve, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások jöttek létre a kocsi használata alatt.

autó gyújtásdiagnosztika Liptáktelep

Milyen műszereket vetünk be az autó átnézéséhez?

A legkomolyabb elemzőeszköz, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai eszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és kiolvasni az előző státuszjelzéseket. Gyakorta esik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor az autó legdrágább alkotórésze, ezt a vizsgálatot vitathatatlanul ésszerű megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának egyes elemei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), így az ellenőrzött jármű esetleges különféle károsodásaira is lehet gyanakodni.

Próbamenet

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A próbamenet olyan lehetőség, amit az összes használtautó vásárlónak javasolunk.

Tesztkörrel diagnosztizálható, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Zörejek a kocsi különböző komponensei felől
  • Az autó úttartása
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor zörejei
  • A váltó kopása
  • A kuplung elhasználtsága
autó felkészítése műszaki vizsgára Liptáktelep

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni a gépkocsi tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó átnézésével Liptáktelep övezetében +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Liptáktelep területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére