Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és helyszíni autó állapotfelmérés Kőbánya-Kertváros

Megosztás

Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és helyszíni autó állapotfelmérés Kőbánya-Kertváros

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Kőbánya-Kertváros területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Autó átvizsgálás nyaralás előtt és használtautó átvizsgálás helyszínen Kőbánya-Kertváros

Cégünk speciálisan a kódolvasásra és törlésre és autódiagnosztikára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó műszerrel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.

Autódiagnosztika hibakód törlés Kőbánya-Kertváros
ric iveco daily kit

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– időszakos indíthatóság hiba
– befecskendezési hiba
– vezérlőegység hiba
– ECU hiba
– lambda szonda hiba
– gyújtásvezérlő elektronika hiba
– tápellátási hiba
– üzemanyag-szivattyú hiba
– légtömegmérő hiba

A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– valós km érték kiolvasása
– olajcsere ellenőrzése, nullázása
– légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Eszközeink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül kiolvassuk a szükséges adatokat. Az eredmények elemzését computer segítségével végezzük.

Autódiagnosztika Kőbánya-Kertváros
Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A mobil vizsgálat az esetek többségében nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás otthon is megoldható, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 lényeges dolgot:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a probléma azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű járművek egyre több feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti berendezések. Ezek memóriába gyűjtik a naplózott adatokat, aktuális és historikus történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A járműdiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a jármű állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Amennyiben tűréshatáron kívüli különbséget detektál a rendszer, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, utólag is feldolgozható hibakódok alakjában.

A határértékeken kívüli mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb részük viszont csak autódiagnosztikai berendezés soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül kérhetők le. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt ad a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőközeg érzékelője által jelzett diagnosztikai értékek félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Azt nem is említettük még, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Hibakód kiolvasás és törlés

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba összetettségéből adódóan.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, előfordulhat, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időszakos hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét?

Sajnos nem. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Kőbánya-Kertváros

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó állapotfelmérésével Kőbánya-Kertváros körzetében. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy az ismerős helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

Az alábbi képet megnyomva mindjárt hívhat minket okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Kőbánya-Kertváros

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Kőbánya-Kertváros vonzáskörzetében?

Az autó általános állapotának szemrevételezése Kőbánya-Kertváros övezetében

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű átnézésével feltérképezhetők többek között az alváz horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, festékréteg mérése, szélvédő állapota.

A gépkocsi ellenőrzése belül: többek között a belső tér, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek beazonosítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának vizsgálata.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, karburátor beállítása, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, fényjelző berendezések és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

számítógépes motordiagnosztika Kőbánya-Kertváros

A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva még számos egyéb műszaki viszonyszám is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, gyújtásvezérlő.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok több év távlatában szabják meg az autó üzemeltetésének költségeit, de okvetlenül figyelembe kell venni az autóvétel szempontjából.

Az autó technikai állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Használtautó átvizsgálás költsége Kőbánya-Kertváros

A jármű állapotfelmérésének összege nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt kocsiról. Az átvizsgálás összegét szóbeli konzultációt követően tudjuk megmondani.

használt autó állapotfelmérés ár Kőbánya-Kertváros

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

Az átnézéshez szükséges idő azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondani a megvásárolni kívánt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végzett felmérés akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az újdonsült autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő gépkocsitól!

Valamennyi műszaki probléma észlelhető a helyszínen?

Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis szakműhelyben bonyolíthatók le. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók nem kielégítő állapotának egyértelmű megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem fedhető fel?

Szomorú, de így van. Alapul véve a tényt, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások jöttek létre a jármű élettartama alatt.

autó gyújtásdiagnosztika Kőbánya-Kertváros

Milyen műszereket alkalmazunk az állapotfelméréshez?

A legkomolyabb eszköz, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel különféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és kiolvasni az előző státuszjelzéseket. Rendszeresen esik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Mivel a motor a gépkocsi legköltségesebb eleme, ezt az ellenőrzést mindenképpen tanácsos megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így meg tudjuk állapítani, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának részei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ehhez kapcsolódóan a vizsgált gépkocsi esetleges eltérő sérüléseire is lehet következtetni.

Próbamenet

Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A tesztút olyan vizsgálati lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek javasolunk.

Próbakörrel észlelhető, esetleges problémák a járművön:

  • Kopogás a kocsi különféle részeiből
  • A jármű menetdinamikája
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor hangja
  • A váltó esetleges rendellenességei
  • A kuplung kopása
autó állapotfelmérése Kőbánya-Kertváros

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak évjárat, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni a gépkocsi tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű teljes körű állapotfelmérésével Kőbánya-Kertváros területén +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Kőbánya-Kertváros területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére