Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és helyszíni autó állapotfelmérés Kőbánya

Megosztás

Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és helyszíni autó állapotfelmérés Kőbánya

Számítógépes autódiagnosztika Kőbánya területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Autó felkészítése hosszú út előtt és használtautó átvizsgálás helyszínen Kőbánya

Vállalkozásunk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó berendezéssel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Mobil hibakód kiolvasás Kőbánya

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– időszakos indíthatóság hiba
– üzemanyag-nyomás hiba
– vezérlőegység hiba
– gázpedál helyzetérzékelő hiba
– lambda szonda hiba
– fojtószelep kapcsoló hiba
– tápellátási hiba
– üzemanyag-szivattyú hiba
– légtömegmérő hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– valós km érték kiolvasása
– üzemanyag-nyomás mérése
– porlasztó programozás, illesztés

Berendezéseink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén elérjük a szükséges adatokat. A kapott adatok elemzését egy céleszközzel végezzük.

EOBD hibakód lista Kőbánya
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A mobil vizsgálat legtöbbször nem ingyenes az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás házilag is lehetséges, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell említenünk 2 fontos dolgot:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) műszerek beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A modern személyautók, teherautók és kamionok egyre több feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti eszközök. Ezek hibatárolóba tárolják a naplózott információkat, tényleges és korábban regisztrált történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Ha a megengedettnél nagyobb mértékű különbséget regisztrál az eszköz, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, később is lekérhető hibakódok alakjában.

A határértékeken kívüli mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk azonban csak autódiagnosztikai készülék soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül olvashatók ki. Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot ad a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért nem ilyen egyszerű a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet viszont azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőközeg szondája által jelzett műszaki paraméterek téves értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Ráadásul gyakran előfordul, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Járműdiagnosztika Kőbánya

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

Mi a teendő, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha nem ér el minket telefonon, megtörténhet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Nem feltétlenül. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Használtautó átvizsgálás helyszínen Kőbánya

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó Kőbánya környékén. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy megéri megkötni a vételt, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megnyomva mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Kőbánya

Mit lehet ellenőrizni az autón Kőbánya körzetében?

A gépjármű általános állapotának auditálása Kőbánya környékén

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű átnézésével felderíthetők többek között a karosszéria horpadásai, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, a gumik átnézése.

Autó belső átnézése: többek között ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának megállapítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának felmérése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének kimutatása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó beállítása, ütközési adatok kiolvasása, világítóberendezések és lengéscsillapító állapotfelmérése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Kőbánya

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva rengeteg más műszaki paraméter is detektálható, pl. főtengely jeladó, gyújtásvezérlő.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Az említett faktorok több év távlatában szabják meg a jármű üzemeltetésének ráfordítását, de nyilvánvalóan hasznos információk az autóvétel tekintetében.

Az autó technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Használtautó állapotfelmérés költsége Kőbánya

Az adott gépjármű ellenőrzésének költsége attól függően változik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. Az átnézés díját szóbeli konzultációt követően tudjuk megállapítani.

használt autó állapotfelmérés ár Kőbánya

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átvizsgálás ideje függ attól, hogy milyen részletes szakvéleményt kell mondani a kinézett gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, szakszervizben végzett vizsgálat akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az új vásárlónak, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált járműtől!

Valamennyi hiányosság felmérhető a helyszínen?

Nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis szervizműhelyben bonyolíthatók le. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók hibáinak pontos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Szomorú, de így van. Tekintettel arra, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk alakultak ki a jármű élettartama alatt.

fékhatás vizsgálat Kőbánya

Milyen eszközöket alkalmazunk az állapotfelméréshez?

A legkomolyabb műszer, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók segítségével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és kiolvasni az előző hibaüzeneteket. Rendszeresen fordul elő, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a gépkocsi legköltségesebb komponense, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul érdemes megcsinálni!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának egyes elemei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ezt alapul véve az átnézett autó esetleges egyéb károsodásaira is lehet gyanakodni.

Tesztkör

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A próbakör olyan lehetőség, amit az összes használtautó vevőnek javasolunk.

Tesztúttal feltárható, esetleges problémák a járművön:

  • Zörejek a jármű különböző komponensei felől
  • A gépkocsi menetzaja
  • A futómű állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor hangja
  • A váltó esetleges rendellenességei
  • A kuplung státusza
autó ellenőrzése külföldi út előtt Kőbánya

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni az autó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi ellenőrzésével Kőbánya vonzáskörzetében +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Kőbánya területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére