Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és helyszíni autó állapotfelmérés Rákoshegy

Megosztás

Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és helyszíni autó állapotfelmérés Rákoshegy

Számítógépes autódiagnosztika Rákoshegy területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Gépjármű állapotfelmérés műszaki vizsga előtt és helyszíni autó állapotfelmérés Rákoshegy

Szakműhelyünk speciálisan a kódolvasásra és törlésre illetve autódiagnosztikára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó készülékkel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Mobil hibakód kiolvasás Rákoshegy

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– önindító forgat de nem indul Rákoshegy
– porlasztócsúcs hiba hang Rákoshegy
– vezérműtengely jeladó hiba suzuki Rákoshegy
Golf 4 gázpedál jeladó hiba
– katalizátor hatásfok alacsony
– Suzuki Swift pcv szelep hiba
– hajtókar csapágy hiba Rákoshegy
– üzemanyag-szivattyú hiba
– turbo hiba füst Rákoshegy
– motor nem veszi a sebességet Rákoshegy
– hidegindításnál kék füst
– blokkolásgátló hibái
– kipörgésgátló világít Rákoshegy
– mi meríti az akkumulátort
– Skoda gyújtótrafó hiba Rákoshegy
– távolsági fényszóró hiba
– katalizátor zörgés
– hűtőventillátor kapcsoló működése Rákoshegy
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– elektronikus szervízkönyv lekérdezése
– autó főtengely szimering hiba jelei
– légzsákvezérlő és ütközésadat kiolvasása és törlése

Eszközeink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén kiolvassuk a szükséges információkat. Az eredmények elemzését egy céleszközzel végezzük.

EOBD hibakód lista Rákoshegy
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A mobil vizsgálat általában külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás otthon is lehetséges, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell jegyeznünk 2 lényeges tényt:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) eszközök ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a probléma azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A mai személyautók, teherautók és kamionok egyre több feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti berendezések. Ezek memóriába raktározzák a naplózott információkat, aktuális és korábbi események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a jármű állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Amennyiben tűréshatáron kívüli eltérést detektál az eszköz, hibaüzenet érkezik, amit egy memória regisztrál, utólag is kiolvasható hibakódok formájában.

A tűrésmezőből kieső értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai készülék soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át kérhetők le. Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt szolgáltat a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért nem ilyen egyszerű a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőközeg érzékelője révén jelzett adatok félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Nem is beszéltünk még arról, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
Hibakód kiolvasás Astra G
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Járműdiagnosztika Rákoshegy

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba komplexitásának függvényében.

Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megeshet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időszakos hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Egyáltalán nem biztos. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Gépjármű állapotfelmérés Rákoshegy

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Rákoshegy területén. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A vezetett szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megnyomva mindjárt hívhat minket okostelefonról:

használt kocsi átnézése Rákoshegy

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Rákoshegy körzetében?

A kocsi általános állapotának megállapítása Rákoshegy területén

Autó külső átnézése: a jármű megtekintésével azonosíthatók többek között a karosszéria horpadásai, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, a gumik állapota.

A jármű szemrevételezése belülről: jellemző vizsgálati területek ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek megállapítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának vizsgálata.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének megállapítása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, légzsákadatok műszeres bemérése, fényjelző berendezések és lengéscsillapító állapotfelmérése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

számítógépes motordiagnosztika Rákoshegy

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb technikai paraméter is kiolvasható, pl. ECU, turbó hiba.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Ezek a tényezők évek múltán szabják meg a gépjármű működtetésének költségeit, viszont okvetlenül figyelembe kell venni a kocsivásárlás szempontjából.

A jármű technikai állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Gépjármű átnézés díja Rákoshegy

Az autó átnézésének összege attól függ, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. A vizsgálat árát telefonos megbeszélés után tudjuk megállapítani.

használt kocsi alapos átnézésének ára Rákoshegy

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átvizsgálás ideje azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell adnunk a kinézett gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végzett átvizsgálás akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az újdonsült vevőnek, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált gépkocsitól!

Valamennyi hiányosság megállapítható a vásárlás helyén?

Nem. A speciálisabb tesztek kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben vihetők véghez. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók nem kielégítő állapotának pontos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem detektálható?

Sajnos igen. Tekintettel arra, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet mérget venni arra, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások jöttek létre a jármű élettartama során.

üzemanyagadagoló diagnosztika Rákoshegy

Milyen eszközöket vetünk be az autó átnézéséhez?

A legdrágább műszer, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket. Rendszeresen történik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a gépkocsi legköltségesebb alkotórésze, ezt az ellenőrzést mindenképpen ésszerű elvégezni!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy az átnézett autó karosszériájának egyes elemei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ehhez kapcsolódóan az átnézett autó esetleges eltérő sérüléseire is lehet következtetni.

Próbakör

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A tesztkör olyan lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak ajánlunk.

Próbakörrel felderíthető, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Zörejek a kocsi különböző részeiből
  • A jármű menetzaja
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor viselkedése
  • A váltó megfelelő működése
  • A tengelykapcsoló elhasználtsága
autó felkészítése hosszú útra Rákoshegy

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni az autó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó átnézésével Rákoshegy területén +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Rákoshegy területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére