Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és helyszíni autó állapotfelmérés Rákospalota

Megosztás

Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és helyszíni autó állapotfelmérés Rákospalota

Számítógépes autódiagnosztika Rákospalota területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Autó állapotfelmérés külföldi út előtt és használt autó állapotfelmérés Rákospalota

Javítóbázisunk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre valamint járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó műszerrel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Hibakód kiolvasás Rákospalota

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– időszakos indíthatóság hiba
befecskendező rendszer hiba Rákospalota
– vezérműtengely jeladó hiba suzuki Rákospalota
– opel astra g elektromos gázpedál hiba
– toyota katalizátor hiba Rákospalota
– benzinszivattyú relé hiba
– autó főtengely szimering hiba jelei Rákospalota
– üzemanyag-szivattyú hiba
– diesel füstölés okai Rákospalota
– váltó nem veszi a sebességet
– alapjáraton dadog a motor
– ABS kocka hiba jelei
– Ford Focus kipörgésgátló kikapcsolása
– akkumulátor teszt
– gyújtótrafó hiba
– afl fényszóró hiba Rákospalota
– katalizátor hiba jelei
– hűtőventillátor kapcsoló működése
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– km óra előre pörgetés
– szelepfedél tömítés ereszt
– mtz porlasztó hiba

Berendezéseink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül begyűjtjük a szükséges műszaki paramétereket. Az eredmények elemzését computer segítségével végezzük.

Autódiagnosztika Rákospalota
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A mobil vizsgálat legtöbbször külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás házilag is kivitelezhető, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell jegyeznünk 2 fontos dolgot:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem hozza magával azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a hiba azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek. Ezek memóriába gyűjtik a naplózott adatokat, tényleges és historikus történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A járműdiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának időről időre történő felülvizsgálata. Ha tűréshatáron kívüli eltérést észlel a rendszer, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, utólag is feldolgozható hibakódok formájában.

A nem tolerálható értékek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg. Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt ad a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőfolyadék szondája által jelzett diagnosztikai értékek félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Azt nem is említettük még, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Járműdiagnosztika Rákospalota

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba bonyolultságától függően.

Mit javasolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megeshet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időnként előforduló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Egyáltalán nem biztos. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Gépjármű állapotfelmérés Rákospalota

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó állapotfelmérésével Rákospalota környékén. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megkötni a vételt, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

A lenti képet megnyomva rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Rákospalota

Mit lehet ellenőrizni az autón Rákospalota vonzáskörzetében?

A kocsi általános állapotának ellenőrzése Rákospalota régiójában

A jármű ellenőrzése kívül: a jármű megtekintésével nyomon követhetők többek között az alváz sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, szélvédő állapota.

A gépkocsi szemrevételezése belülről: például a belső tér, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának észrevétele, a vezérműlánc állapotának vizsgálata.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének kimutatása, olajcsere ellenőrzése, karburátor programozás, ütközési adatok kiolvasása, hangjelző eszközök és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

műszeres fékhatás mérés Rákospalota

A gépjármű telematikai illesztőfelületre csatlakozva rengeteg más műszaki mutató is kiolvasható, pl. ECU, fojtószelep.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Ezek a tényezők évek múltán szabják meg a jármű fenntartásának költségeit, de mindenképpen érdemes számolni velük a gépjármű megvásárlása tekintetében.

A jármű technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Autó ellenőrzés ára Rákospalota

Az adott gépjármű ellenőrzésének összege attól függően változik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. Az átnézés díját telefonos megbeszélés után tudjuk megállapítani.

autó adás-vétel előtti átvizsgálás Rákospalota

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A felmérés iőigénye függ attól, hogy mennyire alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a kinézett autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, jól felszerelt műhelyben végzett vizsgálat akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az újdonsült vevőnek, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált gépkocsitól!

Valamennyi hiányosság felmérhető a helyszínen?

Nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csak szervizműhelyben kivitelezhetők. Ilyenek többek között pl. a futómű hibáinak pontos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Sajnos igen. Figyelembe véve, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet mérget venni arra, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk keletkeztek a kocsi használata során.

autó gyújtásdiagnosztika Rákospalota

Milyen műszereket vetünk be az autó átnézéséhez?

A legtöbbet tudó műszer, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai műszer, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és kiolvasni a korábbi státuszjelzéseket. Nem ritkán esik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Mivel a motor a jármű legdrágább alkotórésze, ezt a vizsgálatot feltétlenül tanácsos megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának egyes elemei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ennek révén az ellenőrzött jármű esetleges egyéb károsodásaira is lehet gyanakodni.

Tesztkör

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A tesztút olyan lehetőség, amit az összes használtautó vevőnek ajánlunk.

Próbamenettel feltárható, esetleges problémák a járművön:

  • Zörejek a kocsi különböző részeiből
  • A jármű menetzaja
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor hangja
  • A váltó megfelelő működése
  • A tengelykapcsoló állapota
autó ellenőrzése külföldi út előtt Rákospalota

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni teherautó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi átvizsgálásával Rákospalota régiójában +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Rákospalota területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére