Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és helyszíni autó állapotfelmérés Spanyolrét

Megosztás

Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és helyszíni autó állapotfelmérés Spanyolrét

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Spanyolrét területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Autó állapotfelmérés külföldi út előtt és használt autó állapotfelmérés Spanyolrét

Szakműhelyünk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre valamint autódiagnosztikára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó készülékkel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Hibakód kiolvasás Spanyolrét

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– időszakos indíthatóság hiba
– befecskendezési hiba
– főtengely jeladó hiba
– gázpedál helyzetérzékelő hiba
– lambda szonda hiba
– gyújtásvezérlő elektronika hiba
– biztosítéktábla hiba
– üzemanyag-szivattyú hiba
– légtömegmérő hiba

A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– valós km érték kiolvasása
– üzemanyag-nyomás mérése
– porlasztó programozás, illesztés

Eszközeink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül begyűjtjük a szükséges információkat. Az eredmények elemzését egy céleszközzel végezzük.

EOBD hibakód lista Spanyolrét
Mobil diagnosztika
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A mobil vizsgálat az esetek többségében külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is kivitelezhető, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 lényeges dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a probléma azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A mai járművek egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti eszközök. Ezek memóriába gyűjtik a naplózott paramétereket, aktuális és historikus történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A járműdiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának időről időre történő felülvizsgálata. Amennyiben tűréshatáron kívüli különbséget regisztrál a rendszer, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, később is feldolgozható hibakódok alakjában.

A tűrésmezőből kieső paraméterek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb részük azonban csak autódiagnosztikai műszer soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül olvashatók ki. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért nem ilyen egyszerű a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtővíz érzékelője által jelzett adatok félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Ráadásul gyakran előfordul, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Hibakód kiolvasás és törlés

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba komplexitásának függvényében.

Mit javasolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időnként előforduló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Sajnos nem. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Gépjármű állapotfelmérés Spanyolrét

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó Spanyolrét területén. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A vezetett szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megnyomva rögtön hívhat minket okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Spanyolrét

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Spanyolrét övezetében?

Az autó átfogó állapotának ellenőrzése Spanyolrét területén

A jármű ellenőrzése kívül: a jármű megvizsgálásával felderíthetők többek között a karosszéria repedései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, festékréteg mérése, szélvédő átnézése.

Autó ellenőrzése belül: jellemző vizsgálati területek ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, a vezérműlánc állapotának felmérése.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének észlelése, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, ütközési adatok műszeres bemérése, fényjelző berendezések és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

használt autó állapotfelmérése Spanyolrét

A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva rengeteg más műszaki viszonyszám is kiolvasható, pl. ECU, gyújtásvezérlő.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → A fenti szempontok több év távlatában befolyásolják a kocsi állagmegóvásának költségeit, viszont nyilvánvalóan érdemes számolni velük a gépjármű megvásárlása tekintetében.

Az adott gépjármű műszaki állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Gépjármű átvizsgálás költsége Spanyolrét

A gépkocsi állapotfelmérésének összege azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. A vizsgálat árát szóbeli konzultációt követően tudjuk megállapítani.

autó adás-vétel előtti átvizsgálás Spanyolrét

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

Az átnézéshez szükséges idő legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire alapos elemzést kell kiállítanunk a jelölt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végzett felmérés akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az új autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott járműtől!

Valamennyi műszaki probléma megállapítható a vásárlás helyén?

Nem. A speciálisabb tesztek kizárólag szervizműhelyben vihetők véghez. Ezek közé tartozik pl. a futómű hibáinak pontos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem detektálható?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Figyelembe véve, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk jöttek létre az autó üzemeltetés során.

gépjármű állapotfelmérés Spanyolrét

Milyen eszközöket vetünk be az állapotfelméréshez?

A legdrágább berendezés, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Gyakorta fordul elő, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Mivel a motor a gépkocsi legdrágább része, ezt a vizsgálatot minden kétséget kizáróan tanácsos megcsinálni!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának részei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ezt alapul véve a diagnosztizált használtautó esetleges egyéb károsodásaira is lehet következtetni.

Tesztkör

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

A tesztkör olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Tesztúttal feltárható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Kopogás a jármű különböző komponensei felől
  • Az autó menetdinamikája
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor viselkedése
  • A váltó megfelelő működése
  • A tengelykapcsoló elhasználtsága
autó felkészítése hosszú útra Spanyolrét

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű teljes körű állapotfelmérésével Spanyolrét vonzáskörzetében +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Spanyolrét területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére