Toyota állapotfelmérés Dunakeszi Ábrahám Pál köz

Megosztás

Toyota állapotfelmérés Dunakeszi Ábrahám Pál köz és műszeres motordiagnosztika

Számítógépes autódiagnosztika és márkafüggetlen autószerviz Dunakeszi Ábrahám Pál köz területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

FIGYELEM! Kizárólag 1999 évjárat utáni, valamint OBD2 csatlakozási felülettel rendelkező autók ellenőrzését tudjuk elvégezni!

A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Ábrahám Pál köz

Vállalkozásunk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre illetve autódiagnosztikára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó készülékkel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

 

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.

Hibakód kiolvasás Dunakeszi Ábrahám Pál köz

Autó átvizsgálás autópiacon Dunakeszi Ábrahám Pál köz

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó állapotfelmérésével Dunakeszi Ábrahám Pál köz övezetében.

Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

 

A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

 

A lenti képet megnyomva azonnal hívhat minket okostelefonról:

 

használt kocsi átnézése Dunakeszi Ábrahám Pál köz

 

 

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Dunakeszi Ábrahám Pál köz környékén?

 

A gépjármű átfogó állapotának felmérése Dunakeszi Ábrahám Pál köz övezetében

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű megtekintésével felderíthetők többek között a karosszéria repedései, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, a gumik átnézése.

Autó szemrevételezése belülről: például ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának észrevétele, a vezérműlánc állapotának megtekintése.

 

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, karburátor beállítása, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és lengéscsillapító ellenőrzése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

 

 

használt autó állapotfelmérése Dunakeszi Ábrahám Pál köz

 

 

A gépjármű telematikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb technikai érték is kiolvasható, pl. ECU, gyújtásvezérlő.

 

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. →

A fenti szempontok több év távlatában befolyásolják a jármű üzemeltetésének ráfordítását, de egyértelműen érdemes számolni velük az autóvétel tekintetében.

 

A jármű műszaki állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

 

 

Használt kocsi átnézés költsége Dunakeszi Ábrahám Pál köz

Az autó ellenőrzésének ára nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt kocsiról.

Az átvizsgálás díját telefonos megbeszélés után tudjuk megadni.

 

 

használt autó állapotfelmérés ár Dunakeszi Ábrahám Pál köz

 

 

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A vizsgálat időtartama legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire részletezett elemzést kell mondani a megvásárolni kívánt járműről.

 

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

 

 

A mindenre kiterjedő, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott átnézés akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az újdonsült vevőnek, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált autótól!

 

Az összes hiányosság megállapítható a helyszínen?

Nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek kizárólag szervizműhelyben kivitelezhetők. Ezek közé tartozik pl. a futómű hibáinak világos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

 

Van olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem vehető észre?

Szomorú, de így van. Mivel nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások jöttek létre a kocsi használata során.

 

 

üzemanyagadagoló diagnosztika Dunakeszi Ábrahám Pál köz

 

 

Milyen műszereket használunk az állapotfelméréshez?

A legtöbbet tudó műszer, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai műszer, amellyel többféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és archiválni a korábbi státuszjelzéseket.

Nem ritkán fordul elő, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

 

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a jármű legdrágább komponense, ezt a vizsgálatot vitathatatlanul okos dolog végrehajtani!

 

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így meg tudjuk állapítani, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának egyes elemei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek révén az ellenőrzött jármű esetleges különféle sérüléseire is lehet következtetni.

 

 

Próbamenet

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

 

A tesztút olyan lehetőség, amit az összes használtautó vásárlónak javasolunk.

 

Próbakörrel diagnosztizálható, esetleges problémák a járművön:

 

  • Zörejek az autó különféle részeiből

 

  • A gépkocsi úttartása

 

  • A lengéscsillapító állapota

 

  • A fékhatás vizsgálata

 

  • A motor zörejei

 

  • A váltó esetleges rendellenességei

 

  • A tengelykapcsoló elhasználtsága

 

autó felkészítése műszaki vizsgára Dunakeszi Ábrahám Pál köz

 

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

 

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni a szóban forgó jármű tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi teljes körű állapotfelmérésével Dunakeszi Ábrahám Pál köz vonzáskörzetében +36 70 352 1562!

 

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:

– időszakos indíthatóság hiba

– befecskendezési hiba

– vezérlőegység hiba

– gázpedál helyzetérzékelő hiba

– lambda szonda hiba

– fojtószelep kapcsoló hiba

– biztosítéktábla hiba

– üzemanyag-szivattyú hiba

– légtömegmérő hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:

– valós km érték kiolvasása

– üzemanyag-nyomás mérése

– porlasztó programozás, illesztés

Berendezéseink

Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén kiolvassuk a szükséges adatokat. A kapott adatok elemzését egy céleszközzel végezzük.

EOBD hibakód lista Dunakeszi Ábrahám Pál köz

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással

Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A házhoz történő kiszállás általában nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

 

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás házilag is kivitelezhető, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell jegyeznünk 2 fontos tényt:

 

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a profi (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a hiba azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A mai járművek egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti berendezések.

Ezek memóriába gyűjtik a naplózott információkat, aktuális és historikus események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának időről időre történő felülvizsgálata.

Amennyiben tűréshatáron kívüli különbséget regisztrál az eszköz, hibaüzenet érkezik, amit egy memória regisztrál, később is lekérhető hibakódok alakjában.

 

 

A határértékeken kívüli mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk viszont csak autódiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg.

Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt ad a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

 

 

Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?

Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt mutatja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

 

Néhány klasszikus eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőközeg szondája által jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

 

Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Ráadásul gyakran előfordul, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

 

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

 

 

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

 

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

– Hibakód kiolvasás Opel Astra f

– Vectra a hibakód kiolvasás

– Opel Calibra hibakód kiolvasás

– Corsa b hibakód kiolvasás

 

Ford

– Mondeo hibakód kiolvasás

– Transit hibakód kiolvasás

 

Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás

– Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás

 

Peugeot

– Peugeot 406 hibakód kiolvasás

– Peugeot 206 hibakód törlés

Volvo

Citroen

 

Skoda

– Felicia hibakód kiolvasás

– Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat

 

Renault

– Renault Scenic hibakód kiolvasás

– Renault Laguna hibakód kiolvasás

 

Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

– Matiz hibakód kiolvasás

– Nexia hibakód kiolvasás

 

 

Hibakód kiolvasás és törlés

 

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

 

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

 

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba komplexitásának függvényében.

 

Mit javasolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

 

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

 

Időnként előforduló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

 

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

 

A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét?

 

Nem feltétlenül. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Dunakeszi Ábrahám Pál köz területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére