Toyota diagnosztika Csévharaszt

Megosztás

Toyota diagnosztika Csévharaszt és komputeres motorvezérlő hibakód nullázás

Számítógépes autódiagnosztika és használtautó átvizsgálás helyszínen Csévharaszt területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

FIGYELEM! Kizárólag 1999 évjárat utáni, valamint OBD2 csatlakozási felülettel ellátott járművek átnézését tudjuk elvégezni!

Az alábbi alkatrészek, részegységek többször kerülnek szóba az autódiagnosztikával kapcsolatban.

ABS fedélzeti diagnosztika

 • ABS tömb hiba
Check engine műszeres kódolvasás
  • check engine lámpa törlése

EGR szelep fedélzeti diagnosztika

  • EGR szelep hiba füstölés

ESP fedélzeti diagnosztika

  • ESP menetstabilizátor hiba

Fojtószelep fedélzeti diagnosztika

  • fojtószelepház hiba jelei

Főtengely diagnosztika

  • főtengely jeladó ellenőrzése

Km óra ellenőrzés műszeres diagnosztikával

  • km óra visszatekerés jelei

Lambdaszonda diagnosztika

  • lambdaszonda hiba kiszűrése

Légtömegmérő ellenőrzés műszeres diagnosztikával

  • légtömegmérő hiba jelei

Légzsák ellenőrzés műszeres diagnosztikával

  • légzsák visszajelző világít

Nyelestengely ellenőrzés műszeres diagnosztikával

  • nyelestengely csapágy csattog

Önindító műszeres kódolvasás

  • önindító kattog de nem indul

Porlasztó műszeres kódolvasás

  • porlasztócsúcs hiba tünetei

Turbó fedélzeti diagnosztika

  • turbónyomás szabályzó szelep hiba

Üzemanyag nyomászabályzó hibakód olvasás

  • üzemanyag szivattyú hiba jelei

Vezérlés diagnosztika

  • vezérműtengely jeladó hiba

A kocsi átvizsgálással kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Gépjármű állapotfelmérés műszaki vizsga előtt és használt autó állapotfelmérés Csévharaszt

Javítóbázisunk kifejezetten a hibakód kiolvasásra illetve autódiagnosztikára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó berendezéssel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.

Hibakód kiolvasás Csévharaszt

Használt autó állapotfelmérés Csévharaszt

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó Csévharaszt környékén.

Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A vezetett szervizkönyv nem garantálja, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megnyomva azonnal hívhat minket okostelefonról:

 

használt kocsi átnézése Csévharaszt

 

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Csévharaszt régiójában?

Az autó átfogó állapotának megállapítása Csévharaszt régiójában

A kocsi külső átnézése: a jármű megtekintésével feltérképezhetők többek között a karosszéria horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, csapágyak állapota.

A gépkocsi belső átnézése: jellemző vizsgálati területek ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának megállapítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának vizsgálata.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, ütközési adatok műszeres bemérése, hangjelző eszközök és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

műszeres fékhatás mérés Csévharaszt

A gépjármű telematikai illesztőfelületre csatlakozva rengeteg más technikai viszonyszám is detektálható, pl. ECU, fojtószelep.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. →

Ezek a tényezők több év távlatában szabják meg a kocsi fenntartásának ráfordítását, viszont okvetlenül figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása tekintetében.

A jármű műszaki állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Gépjármű állapotfelmérés költsége Csévharaszt

Az adott gépjármű átvizsgálásának összege azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt gépjárműről.

Az audit díját telefonos megbeszélés után tudjuk megmondani.

Toyota diagnosztika Csévharaszt

 

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A vizsgálat időtartama függ attól, hogy milyen alapos elemzést kell adnunk a jelölt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, szakszervizben végzett felmérés akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az újdonsült vásárlónak, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott autótól!

Az összes hiba felmérhető a helyszínen?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Bizonyos ellenőrzések csak szakműhelyben hajthatók végre. Ilyenek többek között pl. a fékek nem kielégítő állapotának pontos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan hiba, ami egyáltalán nem fedhető fel?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Alapul véve a tényt, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások alakultak ki az autó üzemeltetés alatt.

fékhatás vizsgálat Csévharaszt

 

Milyen berendezéseket használunk az állapotfelméréshez?

A legdrágább eszköz, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai eszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket.

Nem ritkán fordul elő, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

 

Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legköltségesebb része, ezt a vizsgálatot okvetlenül javasolt megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így meg tudjuk állapítani, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának komponensei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ezt alapul véve a vizsgált gépkocsi esetleges eltérő károsodásaira is lehet következtetni.

Tesztút

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

 

A próbamenet olyan lehetőség, amit az összes használtautó vevőnek ajánlunk.

 

Tesztúttal feltárható, esetleges hiányosságok az autónál:

 

  • Zörejek a kocsi különböző részeiből

 

 • A jármű menetdinamikája

 

 • A lengéscsillapító állapota

 

 • A fékek állapota

 

 • A motor viselkedése

 

 • A váltó kopása

 

 • A tengelykapcsoló kopása

 

autó ellenőrzése külföldi út előtt Csévharaszt

 

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

 

Ha nem szeretne csupán évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni a gépkocsi tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi átvizsgálásával Csévharaszt környékén +36 70 352 1562!

 

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:

– időszakos indíthatóság hiba

– üzemanyag-nyomás hiba

– vezérlőegység hiba

– ECU hiba

– lambda szonda hiba

– fojtószelep kapcsoló hiba

– tápellátási hiba

– üzemanyag-szivattyú hiba

– EGR szelep hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:

– valós km érték kiolvasása

– olajcsere ellenőrzése, nullázása

– légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Berendezéseink

Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén begyűjtjük a szükséges adatokat. A kapott adatok elemzését computer segítségével végezzük.

EOBD hibakód lista Csévharaszt

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással

Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A házhoz történő kiszállás általában nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

 

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás házilag is kivitelezhető, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 fontos dolgot:

 

 1. A legjobb berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) műszerek beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
 2. A megállapított hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a hiba azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A mai járművek egyre több funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti berendezések.

Ezek hibatárolóba gyűjtik a naplózott adatokat, tényleges és korábbi események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

Skoda diagnosztika

  • Skoda Fabia hibakód törlése

Volkswagen diagnosztika

  • VW hibakódok

A járműdiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata.

Ha a megengedettnél nagyobb mértékű különbséget regisztrál a rendszer, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, utólag is feldolgozható hibakódok formájában.

 

 

Suzuki diagnosztika

  • Suzuki Ignis vezérműtengely jeladó hiba

 

 • Suzuki Swift ABS hiba

 

 • Suzuki Swift diagnosztikai csatlakozó

 

 • Suzuki Swift injektor hiba

 

 • Suzuki SX4 hibák

A határértékeken kívüli értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára LED-ek formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen át kérhetők le.

Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt ad a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

 

 

Renault diagnosztika

  • Renault hibakód törlése házilag

 

 • Renault Megane olajcsere nulláza

Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?

Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

 

Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőközeg szondája által jelzett adatok félrevezető értelmezése.

 

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Azt nem is említettük még, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

 

Audi hibakód olvasás, problémák

  • Audi A4 B6 hibakódok

 

 • Audi A4 hibakód lista

 

 • Audi hibakódok

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.

 

 

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

 

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

– Hibakód kiolvasás Opel Astra f

– Vectra a hibakód kiolvasás

– Opel Calibra hibakód kiolvasás

– Corsa b hibakód kiolvasás

 

Ford

– Mondeo hibakód kiolvasás

– Transit hibakód kiolvasás

 

Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás

– Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás

 

Peugeot

– Peugeot 307 hibakód kiolvasás

– Peugeot 206 hibakód törlés

Volvo

Citroen

 

Skoda

– Felicia hibakód kiolvasás

– Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat

 

Renault

– Renault Scenic hibakód kiolvasás

– Renault Laguna hibakód kiolvasás

 

Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

– Matiz hibakód kiolvasás

– Nexia hibakód kiolvasás

 

Típustól függően az alábbi gyakori igények jelentkeznek megrendelőink részéről:

BMW hibakód olvasás igények

  • BMW 116i motor probléma

 

 • BMW alapjárat ingadozás hidegen

 

 • BMW e46 hibakód táblázat

 

 • BMW e46 műszerfal visszajelző lámpák

 

 • BMW e60 hibakódok

 

 • BMW hibakód jelek

 

 • BMW műszerfal hibajelzések

Hibakód kiolvasás és törlés

 

Ford diagnosztika

  • Ford Focus elektronikai hibák

 

 • Ford Focus műszerfal jelzések

 

 • Ford Transit adagoló beállítása

Mercedes hibakód olvasás, problémák

  • Mercedes a 140 műszerfal jelzések|Mercedes a 160 műszerfal jelzések|Mercedes diagnosztika|Mercedes hibakód lista|Mercedes hibakód olvasás|Mercedes hibakód olvasó|Mercedes hibakód táblázat|Mercedes hibakód törlés|Mercedes hibakódok|Mercedes hibakódok jelentése|Mercedes műszerfal jelzések|Mercedes vito hibakódok

Opel diagnosztika

  • Opel Astra g elektromos hibák

 

 • Opel Astra g légzsák hiba törlés

 

 • Opel Astra műszerfal jelzések

 

 • Opel hibakódok magyarul

 

 • Opel Vivaro váltó hibák

Peugeot hibakód olvasás, problémák

  • Peugeot 206 légzsák visszajelző világít

 

 • Peugeot 307 hibajelzések

 

 • Peugeot diagnosztika

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

 

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

 

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba komplexitásának függvényében.

 

Mit tanácsolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

 

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megeshet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

 

Időszakos hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

 

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

 

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

 

Egyáltalán nem biztos. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Számítógépes autódiagnosztika Csévharaszt területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

Ugrás az oldal tetejére