Toyota katalizátor hiba felderítése Szemeretelep

Megosztás

Toyota katalizátor hiba felderítése Szemeretelep

Számítógépes autódiagnosztika Szemeretelep területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó felkészítése hosszú út előtt és használtautó átvizsgálás helyszínen Szemeretelep

Szakműhelyünk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre illetve autódiagnosztikára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó készülékkel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Mobil hibakód kiolvasás Szemeretelep

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– bikázás után nem indul az autó Szemeretelep
– common rail nyomásszabályzó szelep hiba
– főtengely jeladó hiba Szemeretelep
– ECU nem kommunikál
Toyota katalizátor hiba felderítése Szemeretelep
– AC pumpa folyamatosan megy Szemeretelep
– autó főtengely szimering hiba jelei
– turbo hiba füst Szemeretelep
– diesel füstölés okai Szemeretelep
– ford mondeo nehezen veszi a sebességet
– alapjárat felpörög
– honnan tudom, hogy van-e ESP
ESP/ASR hiba Szemeretelep
– honnan tudom hogy rossz a generátor
– nincs szikra az autóngyújtáskimaradás jelei
– fényszóró kapcsoló hiba Szemeretelep
– lambdaszonda kikötése Szemeretelep
– Golf 4 hűtőventilátor hiba
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– km óra előre pörgetés ellenőrzés
– autó főtengely szimering hiba jelei
– jeladós porlasztó hiba

Berendezéseink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén kiolvassuk a szükséges információkat. Az eredmények analízisét egy céleszközzel végezzük.

EOBD hibakód lista Szemeretelep
Mobil diagnosztika
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A mobil vizsgálat az esetek többségében nem ingyenes az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás házilag is kivitelezhető, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell említenünk 2 lényeges dolgot:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) műszerek beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a hiba azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű járművek egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti berendezések. Ezek memóriába gyűjtik a naplózott paramétereket, aktuális és historikus események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A járműdiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata. Amennyiben a megengedettnél nagyobb mértékű eltérést detektál a rendszer, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, később is előhívható hibakódok alakjában.

A tűrésmezőből kieső értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb részük azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai készülék soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen át tudhatók meg. Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt ad a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus példa, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtővíz érzékelője által jelzett műszaki paraméterek téves értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Ráadásul gyakran előfordul, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás Szemeretelep
– Corsa b hibakód kiolvasás Szemeretelep
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás Szemeretelep
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás Szemeretelep
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás Szemeretelep
– Nexia hibakód kiolvasás

OBD hibakód lista magyarul Szemeretelep

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időnként előforduló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Egyáltalán nem biztos. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Használt autó állapotfelmérés Szemeretelep

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával Szemeretelep övezetében. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy az ismerős ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megérintve azonnal hívhat minket okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Szemeretelep

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Szemeretelep régiójában?

A kocsi átfogó állapotának ellenőrzése Szemeretelep körzetében

A jármű szemrevételezése kívülről: a jármű megvizsgálásával megtalálhatók többek között az alváz horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, csapágyak állapota.

Autó ellenőrzése belül: többek között a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek megállapítása, a vezérműlánc állapotának megtekintése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének kimutatása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, ütközési adatok műszeres bemérése, fényjelző berendezések és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

műszeres fékhatás mérés Szemeretelep

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb műszaki viszonyszám is detektálható, pl. főtengely jeladó, gyújtásvezérlő.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok több év távlatában szabják meg a jármű működtetésének költségeit, viszont mindenképpen hasznos információk a kocsivásárlás szempontjából.

A gépkocsi technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Használt kocsi átvizsgálás ára Szemeretelep

Az adott gépjármű átnézésének költsége nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt autóról. Az átnézés díját bővebb információk ismeretében tudjuk véglegesíteni.

használt autó állapotfelmérés ár Szemeretelep

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A felmérés iőigénye függ attól, hogy milyen részletes szakvéleményt kell adnunk a jelölt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, szakszervizben végzett átnézés akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az újdonsült vásárlónak, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált autótól!

Az összes hiba megállapítható a helyszínen?

Sajnos ez nem igaz. A speciálisabb tesztek kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben végezhetők el. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók nem kielégítő állapotának egyértelmű megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem fedhető fel?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Figyelembe véve, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk alakultak ki az autó üzemeltetés során.

fékhatás vizsgálat Szemeretelep

Milyen eszközöket vetünk be a kocsi átvizsgálásához?

A legdrágább elemzőeszköz, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai műszer, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket. Gyakorta történik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a gépkocsi legféltettebb eleme, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul tanácsos megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának részei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek révén a vizsgált gépkocsi esetleges egyéb sérüléseire is lehet következtetni.

Tesztkör

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A tesztkör olyan lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak javasolunk.

Próbakörrel kimutatható, esetleges problémák a járművön:

  • Kopogás az autó különféle komponensei felől
  • A gépkocsi menetzaja
  • A futómű állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor zörejei
  • A váltó kopása
  • A tengelykapcsoló státusza
autó ellenőrzése nyaralás előtt Szemeretelep

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni a szóban forgó jármű tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű átvizsgálásával Szemeretelep régiójában +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Szemeretelep területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére