Turbó hiba Gubacsipuszta

Megosztás

Turbó hiba Gubacsipuszta

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Gubacsipuszta területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Helyszíni autó állapotfelmérés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Gubacsipuszta

Javítóbázisunk speciálisan a hibakód kiolvasásra valamint járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó berendezéssel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Hibakód kiolvasás Gubacsipuszta

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– időszakos indíthatóság hiba
– üzemanyag nyomásszabályzó szelep hiba
– főtengely jeladó hiba
– motorvezérlő hiba jelei Gubacsipuszta
– toyota katalizátor hiba Gubacsipuszta
– Suzuki Swift check engine villog nem indul
– hajtókar csapágy tünetek Gubacsipuszta
– turbó hiba Gubacsipuszta
– feketén füstöl a diesel
– eldugult benzinszűrő jelei
– fogyasztás növekedés okai dizel
– ABS kocka légtelenítés Gubacsipuszta
– kipörgésgátló nem működik Gubacsipuszta
– mi meríti az akkumulátort
– nincs szikra az autóngyújtáskimaradás jelei
– kanyarkövető fényszóró hiba Gubacsipuszta
– turbónyomás szabályzó szelep hiba jelei
– hűtőventillátor direktre kötése
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– valós kilóméter lekérdezés
– honnan folyhat az olaj
– tdci porlasztó hiba

Eszközeink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén begyűjtjük a szükséges adatokat. Az eredmények analízisét számítógéppel végezzük.

Autódiagnosztika Gubacsipuszta
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A házhoz történő kiszállás legtöbbször külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás otthon is megoldható, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 fontos tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a profi (pl. Bosch, Texa) műszerek ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a hiba tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A modern személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti berendezések. Ezek memóriába raktározzák a naplózott adatokat, tényleges és korábban regisztrált események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a jármű állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata. Amennyiben nem tolerálható eltérést regisztrál a rendszer, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, utólag is lekérhető hibakódok alakjában.

A tűrésmezőből kieső mennyiségek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb részük viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai műszer soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt szolgáltat a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért nem ilyen egyszerű a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt mutatja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtővíz érzékelője által jelzett műszaki paraméterek félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Nem is beszéltünk még arról, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G Gubacsipuszta
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás Gubacsipuszta
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás Gubacsipuszta
– Sx4 hibakód kiolvasás Gubacsipuszta
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás Gubacsipuszta
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

OBD hibakód lista magyarul Gubacsipuszta

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba bonyolultságától függően.

Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időnként előforduló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Nem feltétlenül. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Gubacsipuszta

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával Gubacsipuszta környékén. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A vezetett szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy főnyeremény a kinézett autó, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megnyomva rögtön hívhat minket okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Gubacsipuszta

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Gubacsipuszta régiójában?

A gépjármű átfogó állapotának ellenőrzése Gubacsipuszta régiójában

A jármű ellenőrzése kívül: a jármű szemrevételezésével nyomon követhetők többek között a karosszéria horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, a gumik átnézése.

Autó belső átnézése: jellemző vizsgálati területek az utastér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának észrevétele, a vezérműszíj műszaki élettartamának felmérése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó beállítása, ütközési adatok kiolvasása, fényjelző berendezések és lengéscsillapító vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

használt autó állapotfelmérése Gubacsipuszta

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más műszaki paraméter is detektálható, pl. ECU, vezérlőegység.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → A fenti szempontok több év távlatában határozzák meg a jármű üzemeltetésének költségeit, viszont mindenképpen hasznos információk a gépjármű megvásárlása tekintetében.

Az adott gépjármű műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Autó átvizsgálás költsége Gubacsipuszta

A jármű átvizsgálásának költsége azon múlik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt autóról. Az átnézés összegét telefonos megbeszélés után tudjuk megadni.

autó adás-vétel előtti átvizsgálás Gubacsipuszta

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A vizsgálat időtartama függ attól, hogy mennyire részletezett szakvéleményt kell adnunk a megvásárolni kívánt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott vizsgálat akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az új autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott autótól!

Mindegyik hiányosság felmérhető a vásárlás helyén?

Sajnos ez nem igaz. A speciálisabb tesztek csakis jól felszerelt autószerelő műhelyben vihetők véghez. Ezek közé tartozik pl. a futómű nem kielégítő állapotának pontos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan probléma, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Sajnos igen. Mivel nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet biztosra állítani, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások alakultak ki a jármű élettartama során.

gépjármű állapotfelmérés Gubacsipuszta

Milyen berendezéseket vetünk be a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legkomolyabb berendezés, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai berendezés, amellyel többféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és kiolvasni az előző státuszjelzéseket. Sokszor fordul elő, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Mivel a motor a jármű legdrágább része, ezt az ellenőrzést minden kétséget kizáróan ésszerű elvégezni!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így meg tudjuk állapítani, hogy az ellenőrzött jármű karosszériájának egyes elemei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek révén a vizsgált gépkocsi esetleges különféle károsodásaira is lehet következtetni.

Próbamenet

Sok helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A tesztkör olyan lehetőség, amit az összes használtautó vásárlónak ajánlunk.

Tesztkörrel feltérképezhető, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Kopogás a kocsi különböző elemeiből
  • A gépkocsi menetdinamikája
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor hangja
  • A váltó megfelelő működése
  • A tengelykapcsoló állapota
autó ellenőrzése külföldi út előtt Gubacsipuszta

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni a szóban forgó jármű valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi teljes körű állapotfelmérésével Gubacsipuszta környékén +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Gubacsipuszta területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére