Váltó nem veszi a hátramenetet Pesterzsébet

Megosztás

Váltó nem veszi a hátramenetet Pesterzsébet

Számítógépes autódiagnosztika Pesterzsébet területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó felkészítése hosszú út előtt és használtautó átvizsgálás helyszínen Pesterzsébet

Szakműhelyünk speciálisan a kódolvasásra és törlésre illetve autódiagnosztikára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó műszerrel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Autódiagnosztika hibakód törlés Pesterzsébet

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– nem indul az autó nem teker
– üzemanyag nyomás érzékelő hiba Pesterzsébet
– fiat stilo főtengely jeladó hiba Pesterzsébet
– honda accord gázpedál potméter
– lambda szonda hiba
Bosch motorvezérlő javítás
– hajtókar csapágy tünetek
– 1.6 hdi turbó hiba
– légtömegmérő hiba
váltó nem veszi a hátramenetet Pesterzsébet
– megnövekedett fogyasztás
– ABS kocka légtelenítés
– mikor célszerű kikapcsolni a kipörgésgátló (ASR) rendszert? Pesterzsébet
– mi meríti az akkumulátort Pesterzsébet
– Suzuki Ignis vezérműtengely jeladó hiba
– adaptív fényszóró hiba
– lambdaszonda kikötése
– folyamatosan megy a hűtőventilátor Pesterzsébet
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– valós km érték kiolvasása
– autó főtengely szimering hiba jelei
– diesel porlasztó hiba jelei

Műszerparkunk
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén elérjük a szükséges információkat. Az eredmények elemzését egy céleszközzel végezzük.

Autódiagnosztika Pesterzsébet
Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A mobil vizsgálat az esetek többségében nem ingyenes az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás házilag is lehetséges, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 fontos dolgot:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a hiba azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti berendezések. Ezek hibatárolóba tárolják a naplózott adatokat, tényleges és historikus történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Ha nem tolerálható eltérést detektál a rendszer, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, utólag is feldolgozható hibakódok alakjában.

A nem tolerálható mennyiségek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai készülék soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen át olvashatók ki. Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot szolgáltat a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat viszont azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtővíz érzékelője révén jelzett műszaki paraméterek téves értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Nem is beszéltünk még arról, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– B Vectra hibakód kiolvasás Pesterzsébet
– Astra h hibakód kiolvasás Pesterzsébet
– Corsa b hibakód kiolvasás Pesterzsébet
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás Pesterzsébet
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás Pesterzsébet
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás Pesterzsébet
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás Pesterzsébet
– Nexia hibakód kiolvasás Pesterzsébet

Járműdiagnosztika Pesterzsébet

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

Mi a teendő, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha nem ér el minket telefonon, előfordulhat, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időnként előforduló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Sajnos nem. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Pesterzsébet

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó állapotfelmérésével Pesterzsébet környékén. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy a szomszéd helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megnyomva mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Pesterzsébet

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Pesterzsébet környékén?

A kocsi általános állapotának auditálása Pesterzsébet területén

A jármű ellenőrzése kívül: a jármű átnézésével felfedhetők többek között a karosszéria repedései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, a gumik állapota.

A jármű szemrevételezése belülről: például az utastér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának észrevétele, a vezérműlánc állapotának megtekintése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó beállítása, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, fényjelző berendezések és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

számítógépes motordiagnosztika Pesterzsébet

A gépjármű telematikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más technikai viszonyszám is kiolvasható, pl. ECU, gyújtásvezérlő.

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Az említett faktorok hosszabb távon határozzák meg a jármű üzemeltetésének ráfordítását, de okvetlenül figyelembe kell venni az autóvétel tekintetében.

Az autó technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Használtautó ellenőrzés díja Pesterzsébet

A jármű ellenőrzésének összege nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. Az átnézés árát bővebb információk ismeretében tudjuk megállapítani.

autó adás-vétel előtti átvizsgálás Pesterzsébet

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A vizsgálat időtartama függ attól, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a kinézett járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, szakszervizben végrehajtott átnézés akár jelentős tízezreket is megspórolhat az újdonsült autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált autótól!

Valamennyi műszaki probléma felmérhető a helyszínen?

Nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a futómű műszaki problémáinak világos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem detektálható?

Szomorú, de így van. Tekintettel arra, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk jöttek létre az autó üzemeltetés során.

fékhatás vizsgálat Pesterzsébet

Milyen berendezéseket alkalmazunk az autó átnézéséhez?

A legtöbbet tudó műszer, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai műszer, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket. Rendszeresen fordul elő, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor az autó legköltségesebb komponense, ezt az ellenőrzést okvetlenül érdemes végrehajtani!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így meg tudjuk állapítani, hogy az átnézett autó karosszériájának részei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek révén az ellenőrzött jármű esetleges eltérő sérüléseire is lehet következtetni.

Tesztkör

Sok helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A tesztút olyan lehetőség, amit valamennyi használtautó vásárlónak ajánlunk.

Próbakörrel észlelhető, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Kopogás az autó különféle komponensei felől
  • A jármű menetdinamikája
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor viselkedése
  • A váltó megfelelő működése
  • A tengelykapcsoló elhasználtsága
autó ellenőrzése külföldi út előtt Pesterzsébet

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni a gépkocsi tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű átnézésével Pesterzsébet vonzáskörzetében +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Pesterzsébet területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére